Al treilea trader de criptomonede care moare subit, un miliardar rus

Al treilea trader de criptomonede care moare subit, un miliardar rus

Viaceslav Taran, în vârstă de 53 de ani, cofondator al platformei de tranzacționare și investiții Libertex, a murit după ce elicopterul său s-a prăbușit în condiții neelucidate într-un oraș stațiune de lângă Monaco.

Elicopterul s-a prăbușit în după-amiaza zilei de 25 noiembrie, ucigându-l pe dl Taran, care locuia în Monaco de un deceniu, precum și un pilot veteran.

„Cu mare tristețe, Libertex Group confirmă decesul co-fondatorului și președintelui Consiliului de Administrație, Viaceslav Taran, în urma unui accident de elicopter care a avut loc în drum spre Monaco vineri, 25 noiembrie 2022. Consiliul de Administrație al Libertex Group și angajații companiei transmit cele mai sincere condoleanțe și compasiune familiei Taran”, se arată într-un comunicat al grupului.

El este ultimul dintr-o listă tot mai mare de oameni puternici din Rusia care au murit brusc.

Printre decesele, adesea raportate ca sinucideri, se numără șefi din energie, petrol, finanțe și transport maritim, precum și oligarhi și milionari.

Dar trei vedete din domeniul cripto au murit în ultimele săptămâni. Tiantian Kullander, 30 de ani, a murit „în somn” săptămâna trecută, în timp ce milionarul Nikolai Mușeghian, 29 de ani, s-a înecat pe o plajă din Puerto Rico.

Kullander, cofondatorul companiei Amber Group, o companie de active digitale cu sediul în Hong Kong, a murit „în mod neașteptat” la 23 noiembrie, a precizat compania.

Mușeghian a murit la doar câteva ore după ce a scris pe Twitter că a auzit că CIA și Mossad, agențiile naționale de informații ale Americii și Israelului, aveau de gând să îl ucidă.

Revenind la Viaceslav Taran, modul în care s-a produs accidentul într-o zi cu cer senin, cu un pilot veteran, a ridicat semne de întrebare.

Titanul finanțelor zbura din Lausanne, Elveția, după ce un alt pasager ar fi anulat în ultimul moment.

Elicopterul ușor Eurocopter EC130, operat de Monacair, s-a ciocnit cu un versant în apropierea satului Eze, în jurul orei 14.00, a relatat Monaco Life.

Autoritățile locale, precum și Airbus, care a fabricat elicopterul, au lansat o anchetă privind moartea acestuia.

Taran era căsătorit cu Olga, editorul cunoscutei reviste Hello Monaco, și avea trei copii. Cuplul a fondat organizația caritabilă Change One Life, care sprijină copiii orfani.

„Un om de afaceri cunoscut și foarte respectat, descris ca fiind bun la suflet, politicos și umil de către toți cei care au avut norocul de a-l cunoaște, Taran a fost un adevărat vizionar”, a comunicat Libertex.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

4 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

5 Amantlâc cu iz de telenovelă / Oana Zăvoranu a chemat Poliția acasă, după ce a descoperit ce face Ashraf