ALARMĂ! 4 legi esențiale au fost scoase din dezbatere publică și programate la legiferare până la Crăciun. Iordache a trecut la butoane!

ALARMĂ! 4 legi esențiale au fost scoase din dezbatere publică și programate la legiferare până la Crăciun. Iordache a trecut la butoane!

Alarmă! 4 legi esențiale au fost scoase din dezbatere publică și programate la legiferare până la Crăciun. Iordache a trecut la butoane! Coalitia de guvernare PSD-ALDE a decis miercuri ca legi esentiale pentru societate vor fi emise de Parlament pana la finalul acestei sesiuni.

In lista enuntata de Liviu Dragnea se regasesc:

Legea de infiintare a Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii

Legea Parteneriatului Public Privat

Legea achizitiilor

Legile Justitiei

Prin trecerea acestor proiecte pe agenda Parlamentului si fixarea unui termen atat de scut la legiferare, coalitia elimina practic procedura dezbaterii publice - obligatorie in cazul unor Hotarari de Guvern.

De mentionat ca toate cele 4 structuri legislative au un mare impact atat in societate cat si in economie, ele urmand sa influenteze decisiv, multi ani de-acum incolo, domeniile pe care le reglementeaza.

Marfa pentru masina de vot: Parlamentul Nu e obligat sa puna legile in consultare

Aritmetica parlamentara arata ca PSD si ALDE, cu ajutor discret din partea UDMR, vor reusi sa impuna in toate aceste proiecte de lege forma agreeata de putere. Cel care coordonează operațiune este Florin Iordache!

Lucrurile functioneaza dupa cum urmeaza:

In situatia proiectelor de lege elaborate de Parlament, un grup politic isi asuma un text. Proiectul este trimis spre avizare Consiliului Legislativ si Consiliului Economic si Social, care de obicei au observatii de forma, nu de fond, si Guvernului, care emite puncte de vedere.

Textul este trimis si comisiilor parlamentare de specialitate, pentru raport. Odata rapoartele primite, textul este inscris pe ordinea de zi a plenului, pentru vot.

Spre deosebire de Guvern, care cel putin in cazul legilor sensibile cere si tine de cele mai multe ori cont de opinia mediului de afaceri sau consultantilor, Parlamentul nu este obligat sa puna in consultare publica proiectele de lege.

Sigur, dezbaterile parlamentare pe un proiect de lege pot fi aprinse, dar rezultatul este intotdeauna cel decis de majoritate.

Constituirea Fondului Suveran este de maximă importanță pentru efectele pe care le poate produce în economie. Normal ar fi, deci, ca proiectul să fie elaborat de specialiști, eventual cu o consultare a unor experți internaționali, dat fiind că aici intră toată industria strategică de stat a României, nu de activul de partid.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

4 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

5 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…