ALARMĂ! CCR ar putea deschide miercuri pușcăriile pentru MARII INFRACTORI ai României! Amănunte-ȘOC!

ALARMĂ! CCR ar putea deschide miercuri pușcăriile pentru MARII INFRACTORI ai României! Amănunte-ȘOC!

ALARMĂ! CCR ar putea deschide miercuri pușcăriile pentru MARII INFRACTORI ai României! Amănunte-ȘOC! Miercuri, CCR ar putea declansa o noua operatiune de si mai mari proportii, unele cu adevarat apocaliptice, de deschidere a puscariilor, dezvăluie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .

Pe 16 ianuarie, miercuri, CCR ar urma sa ia o decizie in privinta conflictului prin care guvernul reclama ca prin incheierea protocoalelor cu SRI, PICCJ ar fi provocat un conflict cu legislativul. N-am sa reiau discutia despre aberatia acestei sesizari, explicata de prof. univ. dr. Simina Tanasescu intr-un interviu pentru Ziare.com.

Cel mai relevant, sub aspect juridic, este ca exista deja o decizie CAB care stabileste ca protocoalele nu sunt acte administrative, ci simple intelegeri intre doua parti, intelegeri care nu au produs efecte juridice. Si o spune un judecator cu scoala facuta, examene date si acte in regula, nu un politruc sau un jurist consult de uzina chimica sau un plagiator din Wikipedia sau un repetent dintre cei care populeaza acum CCR.

Un act care nu a produs efecte juridice cum putea genera un conflict de natura constitutionala? Pentru a fi conflict ar fi trebuit ca printr-un act fara efecte juridice, PICCJ nu numai sa fi exercitat atributii ale legislativului, dar ar fi trebuit ca printr-un act fara efecte juridice si care nu mai e in vigoare de 2 ani sa si impiedice legislativul sa-si indeplineasca atributiile.

Argumentele de logica juridica nu au mare trecere la PSD cand Dragnea da ordinul. Si miza este ca "gulerele albe" care au in dosare supraveghere tehnica realizata de SRI inainte de 2016 sa scape de probe, fie la judecata, fie la rejudecare dupa anularea primei sentinte pe motiv de nelegala compunere a completului de 5 care i-a condamnat, alta manevra din puzzle-ul amnistiei mascate.

Dar daca CCR va accepta sa faca acest abuz, pe langa "gulerele albe" care trebuie salvate, in rand cu acestea vor putea exercita calea extraordinara a revizuirii pentru o rejudecare cu probatoriu decimat, deci cu risc de achitare, si cei mai periculosi dintre criminali, violatori, talhari, interlopi.

Pana in 2016, cand CCR a interzis SRI sa mai faca supraveghere tehnica in dosarele penale, serviciul omoruri din Bucuresti, spre exemplu, lucra pentru suport tehnic numai cu SRI. Deci toate dosarele de omor de dinainte de 2016 in care criminalii au fost prinsi cu suport tehnic de la SRI ar putea fi redeschise, compromise si criminalii in strada ca sa ucida din nou. Va dau cinci exemple:

1. Cazul "Million Dollars" - Bucuresti, 2010. - fiul lui Nutu Camataru condamnat la 12 ani.

2. Prostituata ucisa cu pumnii si un ciocan in Padurea Baneasa in 2012, de un barbat de 30 de ani condamnat pentru omor deosebit de grav si talharie.

3. Proca Vitalie condamnat la 21 de ani de puscarie pentru asasinat la comanda comis in Bucuresti in 2012.

4. Profesorul universitar Dan Pacurariu condamnat la 18 ani de puscarie pentru ca si-a hacuit iubita.

5. In 2014, un batran de 85 de ani era masacrat in propria casa de un grup de hoti, din care faceau parte 14 persoane.

Clanurile Sportivii, Gemenii, Sadoveanu sau Fierastrau va spun ceva? Ar putea sa va spuna cat de curand, gratie CCR.

Valer Dorneanu,
Daniel Morar,
Petre Lazaroiu,
Maya Teodoriu,
Livia Stanciu,
Marian Enache,
Stefan Minea,
Attila Varga,
Mona Pivniceru,

Sunteti dispusi sa riscati ca acesti oameni si zeci de alti criminali periculosi, violatori, talhari, pedofili a caror condamnare a fost posibila si cu ajutorul probelor obtinute cu suportul tehnic al SRI, sa ajunga din nou in strada, sa ucida, sa talhareasca, sa violeze din nou, sa nenoroceasca alti oameni pentru ca niste "gulere albe" sa scape de probele din dosare?

Daca ar fi cu adevarat vorba de o situatie de ilegalitate care se cere indreptata, da, fiat iustitia et pereat mundus! Dar nu este.

Nu exista in acele protocoale niciun articol care, prin el insusi, sa fi dus la vicierea de probe. Daca au existat abuzuri, ele trebuie corectate individual, dar prin simpla existenta a protcoalelor nu a fost nimic pervertit. Si nu o spun eu. O spun profesionistii.

Iata declaratia unui procuror cu mare experienta pe cazuistica foarte grea si de mare pericol: "De cand se discuta de protocoale, nimeni nu a discutat cu textul in fata. Nu a fost invitat niciun procuror sau ofiter de informatii la discutii ca sa vedem exact ce nu e in regula. Ofiterii SRI nu au lucrat in dosare. Sunt legende. Nu se pune problema ca faceau probe. Iar suportul tehnic l-au asigurat pentru ca altii nu puteau. Statul roman se bate in acest moment cu statul roman. Statul roman azi e sfasiat intern, asa ca sa nu incercam sa gasim logica in decizii politici-jurisdictionale".

Procuror sef al Tribunalului Parchetului Brasov, Claudiu Sandu: "Eu am intrebat colegii daca li s-a cerut sa raporteze informatii din dosare catre SRI. Nimanui nu i s-a cerut. Colaborarea in cadrul dosarelor era unidirectionala. Noi ceream in baza mandatelor, ei executau si ne puneau la dispozitie informatiile, toata documentatia intocmita in baza mandatelor. Eu mereu m-am intrebat de ce nu combatem manipularile. Acum s-a creat o psihoza. Protocoalele erau normale si mi-as dori sa pot coopera din nou cu SRI in cadrul dosarelor, pentru ca ei au o baza materiala, umana, materiala si tehnica peste DOS. Pot si au cu ce sa faca supraveghere. Numai ei puteau face anumite tipuri de supraveghere tehnica, care acum nu se mai face. Si asta se simte cel mai mult in cazuri mari de crima organizata".

O spun judecatorii prin mana carora au trecut toate probele si care au condamnat in baza lor.

CCR a transformat Romania in republica parlamentara, a distrus DNA, a umilit ICCJ, a facut praf legislatia penala, a devenit exemplu negativ explicit pentru Comisia de la Venetia, a binecuvantat recursul compensatoriu.

Dar daca vor impinge societatea romaneasca intr-o asemenea nenorocire, la ordin politic, nimeni nu o sa stearga vreodata sangele de pe mainile judecatorilor CCR.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?