ALARMĂ! Ce TERTIP a inventat BEC pentru a SABOTA referendumul pe justiție inițiat de președinte! Incredibil, va fi câte un buletin de vot pentru fiecare întrebare!

ALARMĂ! Ce TERTIP a inventat BEC pentru a SABOTA referendumul pe justiție inițiat de președinte! Incredibil, va fi câte un buletin de vot pentru fiecare întrebare!

ALARMĂ! Ce TERTIP a inventat BEC pentru a SABOTA referendumul pe justiție inițiat de președinte! Incredibil, va fi câte un buletin de vot pentru fiecare întrebare! Decizie de ultimă oră privind alegerile europarlamentare și referendumul de pe 26 mai. Biroul Electoral Central a hotărât că românii vor primi trei buletine de vot, iar în fiecare secţie vor fi câte trei urne. Trebuie spus că BEC este dominat de coaliția anti-justiție!

Organizarea pentru alegerile de pe 26 mai va fi diferită faţă de cum s-au desfăşurat scrutinele anterioare. Să luăm un exemplu concret. Un cetăţean care se va prezeneta la secţia de votare va primi trei buletine de vot.

Unul, ştim deja, pentru europarlamentare, pe care poate ştampila partidul ai cărui cadidati îi vrea în Parlamentul European. Pe lângă acesta, va mai mai primi încă două buletine pentru referendum.

Vă prezentăm în materialul video şi cum arată modelele publicate pe site-ul Autoritătii Electorale Permanente.

Primul va cuprinde întrebarea „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”, iar celălalt pentru a doua întrebare stabilită de preşedintele Klaus Iohannis: „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”.

Important este că după ce va ştampila buletinele de vot în funcţie de optiunile pe care le are, alegătorul trebuie să introducă fiecare buletin în urna destinată respectivului vot. Pentru că, dacă spre exemplu buletinul de vot de la prima întrebare pentru referendum va fi introdus în urna pentru a doua întrebare a referendumului, votul va fi anulat.

Exemplul este valabil pentru situaţia în care vrea să îşi exprime opţiunea atât pentru europarlamentare, cât şi pentru ambele întrebări ale referendumului. Însă, poate opta să primească doar buletinul sau buletinele de vot pe care şi le doreşte.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu