ALARMĂ! Dragnea face presiuni de neimaginat asupra Vioricăi Dăncilă să dea astăzi OUG care-l salvează de pușcărie!

ALARMĂ! Dragnea face presiuni de neimaginat asupra Vioricăi Dăncilă să dea astăzi OUG care-l salvează de pușcărie!

ALARMĂ! Dragnea face presiuni de neimaginat asupra Vioricăi Dăncilă să dea astăzi OUG care-l salvează de pușcărie!

UPDATE 12.20 Potrivit informațiilor G4Media.ro , liderul PSD, Liviu Dragnea, exercită presiuni mari asupra premierului Dăncilă să nu renunțe la adoptarea OUG-ului, în condițiile în care Guvernul și ministerul justiției ar fi dat semne că nu doresc nici de această dată să pună actul normativ pe ordinea de zi.

Guvernul pregătește adoptarea în ședința de astăzi programată pentru ora 16.00 adoptarea OUG-ului de modificare a Codurilor Penale sub pretextul punerii în acord cu deciziile Curții Constituționale, au declarat mai multe surse guvernamentale pentru G4Media.ro . Pe agenda anunțată oficial de guvern nu figurează adoptarea OUG-ului pe Coduri, dar ultima ordonanță care a modificat legile justiției, de pildă, a fost adoptată prin suplimentarea ordinii de zi.

Potrivit surselor G4Media.ro , OUG-ul ar putea conține, pe lângă modificările cerute de punerea în acord a Codurilor cu deciziile CCR, și câteva texte fără legătură cu deciziile Curții și texte menite să-l scape, între alții, pe liderul PSD Liviu Dragnea. Nu e clar totuși dacă OUG-ul va fi în cele din urmă adoptat, deoarece au mai existat mai multe tentative similare în trecut oprite în ultimul moment.

UPDATE 12.20 Potrivit informațiilor G4Media.ro, liderul PSD, Liviu Dragnea, exercită presiuni mari asupra premierului Dăncilă să nu renunțe la adoptarea OUG-ului, în condițiile în care Guvernul și ministerul justiției ar fi dat semne că nu doresc nici de această dată să pună actul normativ pe ordinea de zi.

Chiar dacă proiectul de OUG pleacă de la Ministerul Justiției fără aceste modificări cu dedicație, orice ministru sau chiar secretarul general al guvernului poate propune introducerea suplimentară de modificări în textul ordonanței, au mai explicat sursele citate.

O echipă tehnică de la București a discutat la Bruxelles în ultimele săptămâni proiectul de OUG, însă potrivit surselor G4Media.ro experții europeni nu și-au dat acordul pentru adoptarea modificărilor prin ordonanță. Guvernul și-ar fi dorit un acord de principiu pentru adoptarea ordonanței, dar n-a reușit să îl obțină. De notat că ministrul justiției, Tudorel Toader, a fost inclusiv luni la Bruxelles pentru discuții la Comisie.

Adoptarea OUG-ului fusese programată inițial pentru ședința care a avut loc vineri, 29 martie, însă prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a sunat-o joi pe Viorica Dăncilă pentru a se asigura că vor continua discuțiile tehnice. Potrivit surselor G4Media.ro, Dăncilă i-ar fi promis lui Timmermans că Guvernul nu va adopta în ședința de vineri Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale cerută de PSD.

Una dintre modificările la Coduri care ar putea să-l ajute pe Dragnea și care nu are legătură cu deciziile CCR este reducerea termenelor de prescripție. Reducerea termenelor de prescripție îi ajută pe toți inculpații și ar putea opera ca o amnistie mascată.

Dacă modificările propuse de Tudorel Toader prin ordonanță de urgență ar intra în vigoare, atunci termenul de prescripție generală în cazul infracțiunii de instigare la abuz în serviciu pentru care este acuzat Liviu Dragnea s-ar fi împlinit pe 19 decembrie 2018, după cum au explicat G4media.ro surse din înalta magistratură.

În realitate, CCR nu a cerut reducerea termenelor de prescripţie. “Nici CCR, nici alte instituții din sistemul de justiție sau organisme internaționale, cum ar fi Comisia de la Veneția sau GRECO, nu au solicitat reducerea termenelor de prescripție”, a declarat pentru G4media.ro procurorul militar Bogdan Pîrlog. 

O altă modificare care l-ar putea ajuta pe liderul PSD este extinderea termenului de recurs în anulare la completurile de cinci judecători de la Înalta Curte. Astfel, s-ar acorda posibilitatea ca persoanele condamnate de completurile de 5 judecători în perioada 2014 – 2018 (completuri declarate nelegale de CCR) să facă o contestație în anulare – chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestației. Această modificare i-ar redeschide lui Liviu Dragnea procesul Referendumul, finalizat în 2016 cu o condamnare definitivă de 2 ani de închisoare cu suspendare. Dacă sentința i-ar fi anulată, ar însemna că liderul PSD nu ar mai avea cazier și ar putea fi inclusiv premier.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

3 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

4 Generalul din fruntea Armatei Poloniei: „Ne-am luat valizele cu bani și mergem, la dracu în praznic, în jurul lumii și încercăm să cumpărăm”

5 VIDEO Voi vedeți ce-au scos turcii din „cutia cu maimuțe”?