ALARMĂ! O schimbă pe Kovesi? Declarație PERVERSĂ a ministrului Justiției „tăricene”

ALARMĂ! O schimbă pe Kovesi? Declarație PERVERSĂ a ministrului Justiției „tăricene”

Vor s-o schimbe pe Kovesi? E delir pe site-urile Propagandei PSD după ce ministrul Justiției „tăricene” tocmai le-a spus, pervers, marți dimineață, jurnaliștilor, la sediul CSM, că vor fi primii informați în cazul schimbării Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA.

Întrebat dacă ia în calcul o eventuală propunere de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcție, ministrul Tudorel Toader a răspuns: ”Vă asigur de faptul că veți fi primii informați despre o astfel de posibilitate”, arătând că încă nu s-au purtat discuții în acest sens.

Conform Propagandei PSD, „schimbarea șefei DNA din funcție vine în contextul deciziei de luni a CCR care a arătat că Direcția Națională Anticorupție și-a depășit competențele atunci când a început anchetarea Guvernului Grindeanu pe tema unor acte normative.”

Călin Popescu Tăriceanu cere demisia șefei DNA

Judecătorii CCR au admis ieri sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu și au decis că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește anchetare de către DNA a modului în care a fost elaborată Ordonanța de Urgență 13. Șeful Senatului cere acum demisia procurorului șef al DNA.

„În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat. Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi: corupția de putere. Am spus și repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acționat în logica instituțiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea și că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică și cred că stopează ofensiva unor instituții nedemocratice de a prelua toată puterea în România. Ca președinte al Senatului, camera superioară a forului democratic suprem, nu pot decât să sper că în instituțiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficientă responsabilitate pentru a înțelege că lucrurile trebuie să se schimbe.

Schimbarea trebuie să înceapă cu o curățire a acestor instituții. Opinia publică a aflat în ultimele săptămâni informații compromițătoare despre procurori care s-au comportat nedemn pentru funcția lor: au acționat abuziv, în logica cuiva care știe că are puterea absolută. De asemenea, au ieșit la suprafață informații legate de protocoale dintre SRI și DNA care depășesc cu mult cadrul legal de relaționare între cele două instituții. De la mic - la mare, de la cazuri individuale - la modalități de acțiune instituționale, se vede cum cancerul corupției de putere riscă să cuprindă întreg acest sistem. Deci, o curățire nu mai poate fi amânată.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe pagina de Facebook.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...