ALARMĂ! Operațiunea ROEXIT: Fostul SRI-ist Daniel Dragomir, condamnat în primă instanță și anchetat în dosarul Black Cube, vrea ieșirea din UE

ALARMĂ! Operațiunea ROEXIT: Fostul SRI-ist Daniel Dragomir, condamnat în primă instanță și anchetat în dosarul Black Cube, vrea ieșirea din UE

ALARMĂ! Operațiunea ROEXIT: Fostul SRI-ist Daniel Dragomir, condamnat în primă instanță și anchetat în dosarul Black Cube, vrea ieșirea din UE!

 Discursul violent anti-UE s-a declinat luni seară în premieră în ideea ieșirii României din Uniunea Europeană. Autorul propunerii este Daniel Dragomir, fost colonel SRI, condamnat într-un dosar de corupție și unul dintre cei mai vocali adversari ai luptei anti-corupție. Dragomir, care și-a fondat un partid și este cultivat de PSD, prin invitarea la Comisia de control a SRI din Parlament, a lansat luni seară propunerea ROEXIT după audierile din Comisia de justiție a Parlamentului European, relatează  G4Media.ro .

Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea lui Kovesi în dosarul Black Cube. Într-un alt dosar, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals în primă instanță. El a fost arestat preventiv de două ori.

Dragomir a lansat luni atacul la adresa Uniunii Europene folosind marile teme puse în dezbatere de penali și trompetele lor mediatice în ultimii ani: România trebuie să fie un stat suveran, marile corporații străine ne fură resursele și nu plătesc taxele, e dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție, plătim UE mai mult decât primim prin fondurile europene.

Propaganda lui Daniel Dragomir seamănă izbitor cu cea folosită de alte mișcări anti-europene, precum tabăra Brexit sau mișcările extremiste din Franța, Germania, Olanda sau Italia.

De remarcat că Dragomir și-a intitulat postarea pe Facebook drept ”câteva comentarii la cald după dezbaterea de la Strasbourg”, dar logo-ul pentru Roexit postat este extrem de elaborat, ceea ce implică o pregătire din timp a momentului în care a fost lansat.

Postarea lui Dragomir a avut peste 500 de share-uri pe Facebook.

Dragomir a început o campanie dezlănțuită la adresa DNA și a luptei anticorupție din momentul în care a fost reținut, apoi trimis în judecată și condamnat în primul său dosar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...