ALARMĂ! România a ÎMPRUMUTAT azi încă un MILIARD de euro!

ALARMĂ! România a ÎMPRUMUTAT azi încă un MILIARD de euro!

Alarmă! România a împrumutat azi încă un miliard de euro! Ministerul Finantelor a plasat astăzi obligațiuni în euro pe piețele internaționale în valoare de un miliard de euro, redeschizând emisiunea de titluri pe zece ani lansată în luna aprilie a acestui an, dezvăluie Profit.ro. În total, suma împrumutată de România în 2017 s-ar putea ridica, până la sfârșitul anului, la peste 15 miliarde de euro!!! Și economia duduie!!!

Emisiunea a fost plasată cu un cupon de 2,375%, la un randament de 2,114% și cu un spread de 128 bp, cel mai mic obținut până acum de România pe o astfel de maturitate.

Aranjori ai emisiunii au fost Barclays, Citi, Erste Group, ING și Societe Generale. Este cea de-a doua ieșire a României pe piețele internaționale din acest an, după ce în aprilie Ministerul Finanțelor a atras 1,75 miliarde de euro prin două emisiuni separate, una pe zece ani, redeschisă astăzi, și alta cu scadența în 2035. 

Pentru întregul an 2017, ministerul a programat împrumuturi totale prin eurobonduri în valoare de 3 miliarde de euro, sumă acoperită aproape în totalitate de emisiunile de până acum.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

5 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…