ALARMĂ! România a ÎMPRUMUTAT azi încă un MILIARD de euro!

ALARMĂ! România a ÎMPRUMUTAT azi încă un MILIARD de euro!

Alarmă! România a împrumutat azi încă un miliard de euro! Ministerul Finantelor a plasat astăzi obligațiuni în euro pe piețele internaționale în valoare de un miliard de euro, redeschizând emisiunea de titluri pe zece ani lansată în luna aprilie a acestui an, dezvăluie  Profit.ro . În total, suma împrumutată de România în 2017 s-ar putea ridica, până la sfârșitul anului, la peste 15 miliarde de euro!!! Și economia duduie!!!

Emisiunea a fost plasată cu un cupon de 2,375%, la un randament de 2,114% și cu un spread de 128 bp, cel mai mic obținut până acum de România pe o astfel de maturitate.

Aranjori ai emisiunii au fost Barclays, Citi, Erste Group, ING și Societe Generale. Este cea de-a doua ieșire a României pe piețele internaționale din acest an, după ce în aprilie Ministerul Finanțelor a atras 1,75 miliarde de euro prin două emisiuni separate, una pe zece ani, redeschisă astăzi, și alta cu scadența în 2035. 

Pentru întregul an 2017, ministerul a programat împrumuturi totale prin eurobonduri în valoare de 3 miliarde de euro, sumă acoperită aproape în totalitate de emisiunile de până acum.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu