ALARMĂ! România a ÎMPRUMUTAT azi încă un MILIARD de euro!

ALARMĂ! România a ÎMPRUMUTAT azi încă un MILIARD de euro!

Alarmă! România a împrumutat azi încă un miliard de euro! Ministerul Finantelor a plasat astăzi obligațiuni în euro pe piețele internaționale în valoare de un miliard de euro, redeschizând emisiunea de titluri pe zece ani lansată în luna aprilie a acestui an, dezvăluie Profit.ro. În total, suma împrumutată de România în 2017 s-ar putea ridica, până la sfârșitul anului, la peste 15 miliarde de euro!!! Și economia duduie!!!

Emisiunea a fost plasată cu un cupon de 2,375%, la un randament de 2,114% și cu un spread de 128 bp, cel mai mic obținut până acum de România pe o astfel de maturitate.

Aranjori ai emisiunii au fost Barclays, Citi, Erste Group, ING și Societe Generale. Este cea de-a doua ieșire a României pe piețele internaționale din acest an, după ce în aprilie Ministerul Finanțelor a atras 1,75 miliarde de euro prin două emisiuni separate, una pe zece ani, redeschisă astăzi, și alta cu scadența în 2035. 

Pentru întregul an 2017, ministerul a programat împrumuturi totale prin eurobonduri în valoare de 3 miliarde de euro, sumă acoperită aproape în totalitate de emisiunile de până acum.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…