ALARMĂ! Scârba de Toader vrea să facă România de râs după ce și-a luat MUIE cu Kovesi! Amenință că trimite scrisori omologilor din UE!

ALARMĂ! Scârba de Toader vrea să facă România de râs după ce și-a luat MUIE cu Kovesi! Amenință că trimite scrisori omologilor din UE!

ALARMĂ! Scârba de Toader vrea să facă România de râs după ce și-a luat MUIE cu Kovesi! Amenință că trimite scrisori omologilor din UE! Reacția lui Tudorel Toader după ce Kovesi a fost selectată prima pe lista scurtă pentru Procurorul European: Voi trimite decizia CCR privind demiterea ei din funcție fiecărui ministru de justiție din UE.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni seară că cei care au selectat-o pe Laura Codruța Kovesi pe primul loc pe lista scurtă pentru funcția de procuror european nu cunosc abuzurile pe care aceasta le-a comis în România și a anunțat că va trimite fiecărui ministru de justiție din UE decizia CCR privind demiterea acesteia din funcția de șefă a DNA, relatează G4Media.ro.

 „Cred că membrii Comisiei de selecție nu cunosc abuzurile comise de către Laura Codruţa Kovesi în detrimentul cetățenilor, în detrimentul statului de drept. În Franța sau în Germania, un procuror nu ar putea să comită atâtea abuzuri, pentru că ar fi eliberat din sistemul judiciar. Chiar dacă în zilele de joi și vineri vom avea un Consiliu informal JAI, la care vor participa majoritatea miniștrilor de justiție din statele membre ale UE, mâine dimineață voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcție, fiecărui ministru de justiție”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecția pentru postul de procuror european realizată de un Comitet special de selecție, potrivit surselor G4Media.ro. Ea a fost urmată de Jean – Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania). Comitetul de selecție a trimis lista scurtă de trei nume la Parlamentul European și Consiliul UE. Din lista scurtă va fi ales de Parlamentul European câștigătorul competiției.

Vezi aici scrisoarea transmisă către Tudorel Toader și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani:

Comitetul de selecție a luat decizia la ședința din 1 februarie. Votul din Parlamentul European și cel din Consiliul UE vor avea loc la finalul lunii februarie și începutul lunii martie.

Rămâne de văzut care va fi poziția guvernului României la votul din Consiliul UE, precum și votul europarlamentarilor români PSD și ALDE. Potrivit unor surse politice, guvernul ia în calcul abținerea de la vot.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…