ALARMĂ Întâlnire SUSPECTĂ între Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem! ȚINTA ar fi Portul Constanța!

ALARMĂ Întâlnire SUSPECTĂ între Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem! ȚINTA ar fi Portul Constanța!

ALARMĂ Întâlnire SUSPECTĂ între Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem! ȚINTA ar fi Portul Constanța! Premierul Viorica Dăncilă participă duminică seară la ceremonie de semnare a unui Memorandum de înțelegere între compania guvernamentală din Dubai DP WORLD și Ministerul Transporturilor, în marja evenimentului având și o cină de lucru cu Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, potrivit unui anunț al guvernului. Guvernul PSD continuă astfel strategia de apropiere de investitorii din lumea arabă, în paralel cu ignorarea fondurilor europene, scrie  G4Media.ro .

Compania DP WORLD, deținută de statul Dubai, este unul dintre marii operatori portuari din Constanța.

În luna februarie, compania DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune cu Administrația Porturilor Maritime Constanța pe 30 de ani, până în anul 2049. Obiectul concesiunii îl reprezintă cel mai mare terminal de containere din portul Constanța, deținut de firma din Dubai.

În octombrie 2018, Dăncilă a efectuat o vizită în Dubai, unde s-a întâlnit cu același Sultan Ahmed Bin Sulayem. Cei doi oficiali ”și-au exprimat dorința de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state, accentul fiind pus pe cooperarea sectorială în domenii precum energie, agricultură, investiții, securitatea infrastructurii critice, turism și situații de urgență”, potrivit unui comunicat de la acel moment al guvernului.

Mai mult, Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem au discutat despre crearea unui parteneriat economic extins între cele două guverne.

Reamintim că anul trecut o altă companie guvernamentală din Emiratele Arabe Unite a cumpărat, cu aprobarea tacită a guvernului Dăncilă, cea mai mare fermă agricolă din România – Insula Mare a Brăilei. Guvernul putea bloca tranzacția, dat fiind că terenul operat este concesionat de statul român.

La acel moment, compania Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Agricost, deținută până la acel moment de fermierul Constantin Duluțe, are în concesiune de la statul român circa 50.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei până în anul 2032. Tranzacția va face ca cea mai mare fermă din România să fie controlată de o companie străină, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, unul dintre liderii politici din Emiratele Arabe Unite.

Premierul și președintele PSD au spus în repetate rânduri că își doresc investiții și parteneriate economice în lumea arabă, Dăncilă făcând anul trecut câteva vizite oficiale în zonă. În paralel, guvernul ignoră fondurile europene gratuite, Comisia Europeană avertizând oficial că Bucureștiul nu depune proiecte pentru finanțare.


Foto: Viorica Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem în octombrie 2018 (sursa: gov.ro)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

4 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

5 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei