ALARMĂ Planul PSD: inflație și un leu devalorizat. Urmează un an de coșmar!

ALARMĂ Planul PSD: inflație și un leu devalorizat. Urmează un an de coșmar!

ALARMĂ Planul PSD: inflație și un leu devalorizat. Urmează un an de coșmar!, anunță analistul financiar Andrei Caramitru pe Facebook.

Ce scrie Andrei Caramitru:

„PLANUL ECONOMIC PSD - INFLAȚIE ȘI LEU DEVALUAT

Cu deficitul bugetar uriaș pe care îl au, PSD-istii ar trebui sa taie cheltuielile la stat. Însă nu vor face asta în ani electorali. De ce fac atâta scandal despre Robor și pun presiune pe BNR? Pentru ca încearcă următoarea schema:
- sa forțeze robor-ul sa fie sub inflație (prin taxele impuse băncilor plus presiune pe BNR sa dea drumul la lichiditate în sistem)
- dacă robor-ul este prea mic și nu compensează inflația , leul o sa scadă substanțial (spre 5-5.5) - de ce ai investi intr-o monedă care îți dă randament prea mic ?
- leul scăzând, inflația creste și mai mult (pentru ca prețurile produselor din import - cumparate in EUR, se scumpesc)
- spera prin presiuni pe BNR sa îi forțeze să folosească rezerva lor pentru protejarea leului (cumpara cu EUR din rezerva lei pentru a-l susține - deci rezerva scade accelerat)

Povestea lor va fi următoarea - am crescut salariile cum am promis. Prețurile au crescut din cauza multinaționalelor și leul a scăzut din cauza băncilor care ne exploatează ...

Rezultatul este cel mai rău posibil - scad TOATE veniturile, leul prăbușindu-se.

Nu e deloc sigur ca le reușește schema însă - BNR e independenta, Isarescu e încă la comenzi pana in Octombrie. Obiectivul Băncii - conform legii - este sa reducă inflația nu sa o crească . Deci va fi al naibii de complicat ...

Vă recomand sa nu mai aveti lei in conturi (schimbați in EUR), sa va setați salarii și contracte in EUR, sa aveți conturi și firme stabilite in afara Romaniei (Estonia de exemplu pentru firme, Revolut pentru cont bancar) pentru a evita atacuri și abuzuri ANAF. Și sa va puneți centurile, o sa fie un an foarte greu...”

Cine este Andrei Caramitru

 Este cel mai mare dintre cei trei fii ai actorilor Ion Caramitru şi Micaela Caracaş
 A absolvit Colegiul Naţional „Sf. Sava” (specializarea matematică- fizică) şi şi-a continuat studiile universitare în domeniul finanţelor la Universitatea din Geneva (Elveţia)
 Şi-a început cariera în Geneva, ca asociat în cadrul băncii elveţiene UBS
 A lucrat 16 ani pentru McKinsey, una dintre cele mai influente firme de consultanţă în management strategic din lume, unde cea mai înaltă poziţie a fost de senior partner (responsabil de divizia de telecom, media şi tehnologie în Europa de Est). În 2007, a pus bazele biroului McKinsey de la Bucureşti
 Timp de un an şi jumătate a lucrat pentru firma de consultanţă Boston Consulting Group, ca partener pe o divizie responsabilă de zonele Austria, Germania, Europa Centrală şi de Est
 Din 2018, este antreprenor; a fondat compania IT Kessel Run Ventures cu sediul în Olanda, care oferă servicii online


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante