ALARMĂ Proiectul lui Dragnea și Tăriceanu care i-ar scăpa de dosare și condamnări a trecut și de ultima comisie din Senat.

ALARMĂ Proiectul lui Dragnea și Tăriceanu care i-ar scăpa de dosare și condamnări a trecut și de ultima comisie din Senat.

ALARMĂ Proiectul lui Dragnea și Tăriceanu care i-ar scăpa de dosare și condamnări a trecut și de ultima comisie din Senat. Comisiile pentru aparare si pentru administratie publica ale Senatului au dat raport comun de admitere, cu un amendament al lui Traian Basescu, asupra proiectului de lege initiat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu pentru declasificarea hotararii CSAT 17/2005 privind combaterea coruptiei.

"Se desecretizeaza de la data intrarii in vigoare a legii toate planurile de cooperare realizate intre DNA si SRI in baza art. 15 din Protocolul de cooperare dintre PICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 04.02.2009", prevede modificarea adusa de senatorul Traian Basescu proiectului de lege pentru declasificarea hotararii CSAT nr 17/2005 privind combaterea coruptiei, initiat de Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

Ulterior sedintei de marti, Traian Basescu, a declarat ca hotararea CSAT nr. 17/2005 nu trebuie desecretizata pentru ca nu este secreta.

"Hotararea nr. 17/2005 nu are niciun zero, deci nu este document secret. Eu am iesit in conferinta de presa si am povestit-o dupa sedinta CSAT din 2005. De aceea mi se pare dubios ca nu se duc pe protocol, ci pe hotararea CSAT", a afirmat Traian Basescu, la finalul sedintei Comisiei pentru aparare a Senatului.

Fostul presedinte al Romaniei a spus ca pentru o buna informare a populatiei ar trebui desecretizate planurilor de actiune comune intre SRI si DNA, facute in baza protocolului incheiat in 2009 intre aceste institutii.

De asemenea, senatorul PMP a precizat ca e o greseala sa fie vizate toate documentele secrete, deoarece unele dosare se afla in prezent pe rol.

Initiativa legislativa pentru declasificarea deciziei CSAT 17/2005 propusa de liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu a primit, luni, raport favorabil cu amendamente si de la Comisia juridica a Senatului.

Termenul initial, in forma proiectul inregistrat la Senat in care te puteai adresa instantelor era de sase luni.

De asemenea, o alta modificare adusa propunerii legislative se refera la revizuirea documentului.

"Cauzele in care ai fost pronuntate hotarari definitive si in care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, in perioada de existenta a documentelor prevazute la articolul 1 si pana la intrarea in vigoare a prezentei legi, sunt supuse revizuirii. Competenta revine primei Instante care a solutionat fondul cauzei", prevede articolul 5.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca proiectul urmeaza sa intre la vot, saptamana viitoare, in plenul Forului superior al Parlamentului.

Pe 29 iunie, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea si deputatul Mircea Gheorghe Draghici au depus pentru dezbatere si adoptare propunerea legislativa pentru declasificarea hotararii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea coruptiei.

Proiectul a fost inregistrat in procedura de urgenta, Senatul fiind prim for sesizat, decizionala fiind Camera Deputatilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor