ALARMĂ PSD înlocuiește UE cu EAU? Documente SUSPECTE semnate duminică seara la Guvern!

ALARMĂ PSD înlocuiește UE cu EAU? Documente SUSPECTE semnate duminică seara la Guvern!

ALARMĂ PSD înlocuiește UE cu EAU? Documente SUSPECTE semnate duminică seara la Guvern! Premierul și președintele PSD au spus în repetate rânduri că își doresc investiții și parteneriate economice în lumea arabă, Dăncilă făcând anul trecut câteva vizite oficiale în zonă. În paralel, guvernul ignoră fondurile europene gratuite, Comisia Europeană avertizând oficial că Bucureștiul nu depune proiecte pentru finanțare.

Filmuleț postat pe pagina de Facebook a PSD:

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat astăzi, 17 martie, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a Memorandumului de Înțelegere între compania guvernamentală DP WORLD și Ministerul Transporturilor din România, în contextul vizitei la București a E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem, președintele Dubai Ports, Vămi și Zona Liberă și președinte al Autorității Maritime a orașului Dubai. Memorandumul a fost semnat din partea României de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și din partea Emiratelor Arabe Unite de E.S. Sultan Ahmed Bin Sulayem.

„Vizita delegației EAU în România și semnarea memorandumului cu compania DP World deschid calea pentru o prezență substanțială a companiilor emirateze în țara noastră şi pentru investiţii extinse în diverse sectoare economice. Ne dorim, în continuare, să consolidăm şi să dezvoltăm parteneriatul nostru strategic în toate domeniile de cooperare și încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să investească în România”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Compania DP WORLD, deținută de emiratul Dubai, este unul dintre marii operatori portuari din Constanța.

În luna februarie, compania DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune cu Administrația Porturilor Maritime Constanța pe 30 de ani, până în anul 2049. Obiectul concesiunii îl reprezintă cel mai mare terminal de containere din portul Constanța, deținut de firma din Dubai.

În octombrie 2018, Dăncilă a efectuat o vizită în Dubai, unde s-a întâlnit cu același Sultan Ahmed Bin Sulayem. Cei doi oficiali ”și-au exprimat dorința de consolidare a relațiilor între mediile de afaceri dintre cele două state, accentul fiind pus pe cooperarea sectorială în domenii precum energie, agricultură, investiții, securitatea infrastructurii critice, turism și situații de urgență”, potrivit unui comunicat de la acel moment al guvernului.

Mai mult, Dăncilă și Sultan Ahmed Bin Sulayem au discutat despre crearea unui parteneriat economic extins între cele două guverne.

Reamintim că anul trecut o altă companie guvernamentală din Emiratele Arabe Unite a cumpărat, cu aprobarea tacită a guvernului Dăncilă, cea mai mare fermă agricolă din România – Insula Mare a Brăilei. Guvernul putea bloca tranzacția, dat fiind că terenul operat este concesionat de statul român.

La acel moment, compania Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite a preluat compania Agricost SA Brăila. Agricost, deținută până la acel moment de fermierul Constantin Duluțe, are în concesiune de la statul român circa 50.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei până în anul 2032. Tranzacția va face ca cea mai mare fermă din România să fie controlată de o companie străină, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, unul dintre liderii politici din Emiratele Arabe Unite.

Premierul și președintele PSD au spus în repetate rânduri că își doresc investiții și parteneriate economice în lumea arabă, Dăncilă făcând anul trecut câteva vizite oficiale în zonă. În paralel, guvernul ignoră fondurile europene gratuite, Comisia Europeană avertizând oficial că Bucureștiul nu depune proiecte pentru finanțare.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...