Alba: Amendaţi după ce au intrat cu ATV-urile pe pârtia de schi

Alba: Amendaţi după ce au intrat cu ATV-urile pe pârtia de schi

Două persoane din Mediaş au fost amendate vineri de jandarmii montani după ce au pătruns cu ATV-urile pe una din pârtiile de schi ale Domeniului Schiabil Şureanu, în Munţii Sebeşului, spre indignarea celorlalţi turişti, a informat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

"Prima zi din 2021 aduce prima intervenţie montană şi primele sancţiuni aplicate de jandarmii montani din Şugag. La solicitarea unui bărbat din Alba Iulia, jandarmii au intervenit, alături de un lucrător Salvamont şi un militar ISU, la repunerea pe calea de rulare a autovehiculului acestuia, rămas blocat în şanţ. Bărbatul se deplasa spre baza pârtiilor de la Domeniul Schiabil Şureanu, iar pentru redresarea autovehiculului s-a folosit maşina din dotarea echipajului de jandarmerie", au transmis reprezentanţii IJJ Alba.

Potrivit acestora, tot vineri, "două persoane, de 35, respectiv 40 de ani, din Mediaş, judeţul Sibiu, au fost sancţionate cu avertismente scrise şi amenzi în valoare de câte 500 de lei, după ce acestea au pătruns cu ATV-urile pe pârtia de schi C1, creând astfel indignarea celorlalţi turişti".

Situat în Munţii Sebeşului, la o altitudine care depăşeşte 2.000 de metri, Domeniul Schiabil Şureanu are funcţionale în aceste zile şapte din cele zece pârtii. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”