Alba: Decizie definitivă în dosarul "Prostituate pentru VIP-uri"

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a pronunțat, joi, decizia în așa-numitul dosar "Prostituate pentru VIP-uri', patru dintre inculpați fiind condamnați la câte 7 ani de închisoare, un fost ofițer al serviciilor de informații implicat în acest caz primind închisoare cu suspendare.

Dacă la Tribunalul Alba liderul grupării, Teodor Șchiop, zis Doru Pușcărie, a primit 8 ani închisoare, în apel, condamnarea i-a fost redusă cu un an. Alți trei inculpați au fost condamnați și ei la câte 7 ani de închisoare de către CA Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. Pentru unul dintre inculpați, decedat anul trecut, instanța a dispus încetarea procesului penal.

Potrivit sursei citate, pentru patru inculpați, sentința a fost de închisoare cu suspendare. Printre aceștia se află și un fost ofițer al Serviciului de Informații Externe și al Serviciului Român de Informații, Claudiu Vulpe, zis Fox.

Unul dintre condamnați, care s-a sustras urmăririi penale și pe al cărui nume există un mandat european de arestare preventivă și mandat de urmărire internațională, Raul Hancheș (fost Rus) zis Pricu, a primit o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare.

Decizia CA Alba Iulia este definitivă.

Inculpații au fost arestați în octombrie 2010 și au fost trimiși în judecată la Tribunalul Alba în februarie 2011, anchetatorii susținând că cei în cauză făceau parte dintr-o grupare de criminalitate organizată. Ei au fost cercetați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: constituire, sprijinire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, șantaj etc.

Potrivit procurorilor, printre clienții fetelor care au fost obligate de proxeneți să se prostitueze s-au aflat și politicieni locali, profesori universitari, medici. Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostituția în folosul membrilor grupării, printre care și 10 minore. Fetele erau plasate de membrii grupării, în scopul întreținerii de relații sexuale, fie la diferite localuri din Alba Iulia și din alte localități din apropiere, fie direct acasă la clienți. Aceștia se întâlneau cu fetele doar după ce, în prealabil, discutau cu membrii grupării și conveneau cât trebuie să plătească, cea mai mare parte a banilor ajungând la suspecți fie direct de la client, fie predați de fete.

Potrivit DIICOT, gruparea infracțională a șantajat, la comandă, mai multe persoane în vederea recuperării unor datorii. În scopul intimidării, membrii grupării au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra locuințelor a două victime. În unele cazuri, fetele au fost obligate să se prostitueze și în Italia și Germania.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

2 Spurcăciunea umană Olguța Vasilescu îl face retardat pe protestatarul Moroșanu, rămas cu un defect de vorbire …

3 Ăsta e tariful lui Gâdea, 10.000 de euro? Atât îi costă pe penalii care urlă seară de seară la Antena 3? Ce sp…

4 BREAKING Firea, amenințată cu pușcăria de administratorul judiciar al RADET! Dezvăluiri incredibile despre băt…

5 Marcel Vela detonează bomba despre 10 august! Anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu anumi…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala