Alba: Două persoane reţinute într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste un milion de lei

Alba: Două persoane reţinute într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste un milion de lei

O femeie, de 37 de ani, din Alba Iulia, şi un bărbat, de 47 de ani, din Gîrda de Sus, au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează să fie prezentaţi procurorilor pentru dispunerea măsurilor legale într-un caz de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor imobiliare, cu un prejudiciu estimat la peste un milion de lei, a informat joi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Un număr de 23 de percheziţii au fost efectuate miercuri dimineaţa de poliţişti din Alba în trei judeţe (Alba, Bihor şi Sibiu) şi municipiul Bucureşti la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste un milion de lei, prin evaziune fiscală, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES. Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Poliţiştii au depistat nouă persoane, care au fost conduse la sediul IPJ Alba, iar în urma audierilor au fost reţinute două dintre acestea, un bărbat şi o femeie. Pentru şapte persoane, nu a fost dispusă nicio măsură, au menţionat reprezentanţii IPJ Alba.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 - 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă", arată comunicatul IPJ Alba dat miercuri publicităţii.

Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la 1.058.558 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...