Alba: Factorul psihologic a dus la o relaxare prematură a personalului, opinează conducerea unui spital cu cazuri Covid-19

Alba: Factorul psihologic a dus la o relaxare prematură a personalului, opinează conducerea unui spital cu cazuri Covid-19

Conducerea Spitalului Municipal Sebeş, unitate în care au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19 în rândul pacienţilor şi cadrelor medicale, şi în care, în urma unui control igienico-sanitar efectuat sâmbătă, au fost constatate de inspectorii DSP o serie de deficienţe, consideră că "factorul psihologic" a determinat o "relaxare prematură" a personalului.

"Personalul Spitalului Municipal Sebeş numără 350 de angajaţi, dintre care şase persoane (trei asistenţi medicali, două infirmiere şi un registrator) au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19 (Coronavirus), toate persoanele fiind asimptomatice. Subliniem faptul că întreg personalul angajat al spitalului nostru este asigurat cu echipamente şi materiale de protecţie sanitare, suficiente pentru următoarele două luni de funcţionare, Spitalul Municipal Sebeş beneficiind, în primul semestru al anului 2020, de o finanţare de circa 1,5 milioane lei de la bugetul local al Municipiului Sebeş, precum şi de o serie de donaţii onorifice din partea companiilor locale", a transmis, sâmbătă, managerul unităţii, Anca Franchini.

Potrivit acesteia, personalul a luat la cunoştinţă şi a fost responsabilizat cu privire la normele sanitare aplicate în actualul context epidemiologic.

După ce arată că unitatea din Sebeş nu este un spital suport Covid-19, managerul precizează că sancţiunea primită se referă la organizarea zonei tampon, documentaţia fiind în curs de avizare.

"Ne asumăm cu maximă responsabilitate toate observaţiile primite de la reprezentanţii DSP Alba, cu care avem o colaborare permanentă, şi sancţiunile primite şi vom face toate eforturile pentru a remedia sincopele. Considerăm că, în cazul nostru, vorbim de un factor psihologic, ce a dus la o relaxare prematură a personalului, care a înţeles, încă o dată, că trebuie să rămânem vigilenţi în continuare, pentru a depăşi cu bine acest context epidemiologic", a afirmat, potrivit unui comunicat de presă, Anca Franchini.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 52.000 de lei Spitalului Municipal Sebeş şi unor cadre medicale considerate răspunzătoare de deficienţele constatate cu prilejul unui control igienico-sanitar desfăşurat sâmbătă, ca urmare a depistării mai multor cazuri de COVID-19 în rândul unor pacienţi şi angajaţi.

"Ca urmare a controlului igienico-sanitar din data de 23.05.2020 efectuat de inspectorii DSP Alba la o unitate sanitară din judeţ, urmare a depistării unui număr total de 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV -2 , s-au aplicat un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.400 lei pentru deficienţele constatate, după cum urmează : 1 amendă pe persoană juridica în valoare de 30.000 lei (...), 2 amenzi persoană fizică în valoare de 10.000 lei fiecare (...), 1 amendă persoană fizica in valoare de 2.400 lei (...)", a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, sancţiunile pe persoană fizica au fost aplicate asupra personalului medical răspunzător de deficienţele constatate.

Totodată, s-a interzis funcţionarea secţiei de interne - cardiologie - compartiment izolare, pentru o perioada de 48 de ore, pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie terminală şi dezinsecţie si se va continua testarea tuturor pacienţilor aflaţi în spital şi a personalului angajat.

Deficienţele constatate în urma controlului se referă la nerespectarea circuitelor funcţionale pentru Covid-19, a spaţiilor de echipare, dezechipare şi decontaminare a personalului, colectare şi depozitare necorespunzătoare a deşeurilor medicale, precum şi nerespectarea procedurilor generale de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea sanitara. Deficienţele constatate se referă la camera de garda şi secţia interne-cardiologie, a menţionat Sinea.

Un nou focar de coronavirus a fost înregistrat în Alba în cadrul unei unităţi sanitare, unde au fost depistate pozitiv şase cadre medicale, a informat, sâmbătă, DSP.

Anterior, au fost depistaţi pozitiv şi pacienţi.

Potrivit directorului executiv al DSP Alba, tot personalul medical şi pacienţii spitalului vor fi testaţi. Până acum, în cadrul acestei anchete, au fost efectuate peste 150 de teste Covid-19, urmând ca, zilele ce urmează, testarea să continue. AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa foto: (c) Primaria Municipiului Sebes /facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”