Alba: Incendiu pe platforma Kronospan, producător de plăci pe bază de lemn din Sebeș

Alba: Incendiu pe platforma Kronospan, producător de plăci pe bază de lemn din Sebeș

Un incendiu precedat, potrivit localnicilor, de "o bubuitură mare", s-a produs marți dimineața pe platforma Kronospan din Sebeș, producător de plăci pe bază de lemn.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Unirea" Alba, plutonier major Alina Marescu, a declarat, pentru AGERPRES, că s-a acționat pentru lichidarea incendiului izbucnit la patru cicloane de rumeguș și un filtru de praf cu șapte autospeciale de intervenție, aparținând inclusiv Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș și Serviciului Privat al societății.

Din partea Detașamentului Alba Iulia și Gărzii de Intervenție Sebeș au acționat 25 de militari, a menționat Marescu.

Anunțul inițial menționa un incendiu izbucnit la două buncăre de rumeguș.

Localnici din Sebeș au relatat, pe o rețea de socializare, că flăcările erau "imense". Aceștia au susținut, de asemenea, că incendiul a fost precedat de un zgomot asemănător unei explozii. "Parcă s-a tras cu tunul", "am auzit o bubuitură mare" și "am avut senzația că s-a mișcat patul în casă" sunt câteva din postările acestora.

La fața locului s-au deplasat și comisari ai Gărzii de Mediu Alba. Șeful Comisariatului, Dorin Zdrânc, a declarat, pentru AGERPRES, că nu au fost afectați factorii de mediu.

Kronospan este prezent la Sebeș din anul 2004 prin producția de plăci aglomerate de lemn (PAL) și plăci de densitate medie (MDF).

Concernul Kronospan a achiziționat în urmă cu 13 ani de la Grupul Frati platforma industrială din Sebeș. Din același an, Kronospan operează o instalație de formaldehidă care produce 30.000 de tone pe an. În 2008, compania a fost amendată cu 80.000 de lei pentru că nu a anunțat autoritățile de mediu cu privire la un incident soldat cu depășirea de două ori a valorii maxim admise la indicatorul formaldehidă.

Mii de oameni au participat în 2015 la o serie de proteste organizate în Sebeș ca urmare a intenției companiei Kronospan de a deschide o nouă instalație de formaldehidă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…