Alba: Klaus Iohannis, la inaugurarea celui mai mare resort de golf din România

Alba: Klaus Iohannis, la inaugurarea celui mai mare resort de golf din România

Președintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă în localitatea Teleac, lângă Alba Iulia, la inaugurarea oficială a celui mai mare resort de golf din România, o investiție privată despre care șeful statului a apreciat că este "unică" în țara noastră și prin care România "ajunge pe harta golfului mondial".

Un pasionat al jocului de golf, Klaus Iohannis i-a spus în discursul său inițiatorului acestui proiect, Ioan Popa, că a realizat o "investiție extraordinară" și că implicarea sa ca om de afaceri în zona destinată sportului este una demnă de lăudat.

"Ați reușit, domnule Popa, să realizați o investiție unică în România și spun acest lucru cu toată răspunderea. Această investiție este unică din cel puțin două puncte de vedere. (...) Este o facilitate publică, un teren de golf, zonă de relaxare, un resort. (...) Această implicare a unui om de afaceri în zona destinată sportului, în cazul acesta, acestui nobil sport, golful, este extraordinară, este demnă de lăudat și demnă de apreciat. În al doilea rând (...), acest teren de golf nu este unul oarecare. (...) Este un teren care pentru mulți ani, pentru foarte mulți ani va pune golful în România pe o cu totul și cu totul nouă treaptă", a declarat Iohannis.
În opinia șefului statului, prin această investiție "România realmente ajunge pe harta golfului mondial".

Șeful statului a fost în mai multe rânduri în acest an în județul Alba la golf, inclusiv la celălalt teren de acest tip, cel de la Pianu.

La inaugurare au mai fost prezenți printre alții foștii miniștri Ioan Rus și Vasile Dîncu, autorități județene și locale, oameni de afaceri, jucători de golf.

Terenul inaugurat la Teleac este cel mai mare resort de golf din România, cu cel mai lung parcurs din Europa, de 735 de metri, urmând să fie deschis jucătorilor în primăvara anului viitor, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES.

O investiție privată, de 15 milioane de euro, noul resort, cuprinde cel mai mare teren de golf din România, ce se întinde pe 56 de hectare, precum și o serie de facilități de cazare și relaxare clasificate la standardul de patru stele plus.

"Complexul își propune să devină o destinație pe harta turismului românesc și să crească potențialul turistic al zonei, la nivel național și internațional datorită poziționării sale excelente, chiar în inima țării, în una dintre cele mai valoroase zone românești", a declarat, potrivit sursei citate, președintele clubului, Ioan Popa, care practică acest sport de peste un deceniu.

Principala atracție a complexului, construit pe o durată de aproximativ doi ani, este terenul de golf, cu o suprafață de 56 de hectare, pe care se desfășoară cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din țara noastră. "Proiectul din localitatea Teleac își propune să asigure dezvoltarea golfului în România, un sport foarte practicat în țările occidentale și cu oportunități de creștere și în țara noastră. O premieră este reprezentată de faptul că terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa—PAR 6, de 735 de metri. Noul club asigură celor interesați de învățarea acestui sport, posibilitatea inițierii și deprinderii tehnicilor de joc, în cadrul zonelor de driving range, atât din exterior, cât și din interior, urmând să fie deschisă și o Academie de golf dedicată copiilor, în viitorul apropiat", mai arată sursa citată.

Noua facilitate se dorește a fi o destinație de interes și pentru turiștii străini, distanța față de aeroporturile din Cluj sau din Sibiu fiind de până în două ore.

Resortul, ce este situat pe o suprafață totală de peste 62 hectare, cuprinde un ansamblu de 14 vile, o sală de conferințe, o piscină exterioară, clădirea administrativă a clubului și un restaurant.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria