Alba: Mită refuzată de doi poliţişti

Alba: Mită refuzată de doi poliţişti

Doi poliţişti de la Secţia 5 Poliţie Rurală Blaj au refuzat mita oferită de un bărbat pentru ca agenţii să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale de sancţionare contravenţională şi confiscare a mărfii pe care acesta o transporta, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Cei doi agenţi de poliţie au depus un denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Alba, prin care au sesizat faptul că, în urma unui control al documentelor de însoţire a mărfii, au fost constatate unele nereguli, iar numitul C.A. le-a oferit o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale de sancţionare.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofiţerilor din cadrul SJA Alba pentru realizarea prinderii în flagrant şi efectuarea unor alte acte de urmărire penală.

"La data de 08.10.2019, numitul C.A. a fost prins în flagrant de ofiţerii S.J.A. Alba, după ce a dat unuia dintre agenţii de poliţie constatatori o sumă de bani pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi a nu lua măsurile legale de sancţionare contravenţională şi confiscare a mărfii", se menţionează în comunicat.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de "dare de mită", acesta fiind cercetat în stare de libertate. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro