Alba: O nouă cerere de liberare condiționată depusă de Ilie Carabulea, respinsă de Judecătoria Aiud

Alba: O nouă cerere de liberare condiționată depusă de Ilie Carabulea, respinsă de Judecătoria Aiud

Judecătoria Aiud a respins marți ca 'inadmisibilă' cererea de liberare condiționată depusă de către omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în iunie la cinci ani de închisoare în dosarul ASF-Carpatica, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanți ai instanței.

'Respinge ca inadmisibilă cererea de liberare condiționată a deținutului Carabulea Ilie, aflat în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei de cinci ani închisoare', se arată în decizia Judecătoriei Aiud pronunțată marți.

Omul de afaceri poate depune contestație la Tribunalul Alba.

Aceasta nu a fost prima cerere de liberare condiționată formulată de către omul de afaceri. După ce Judecătoria Aiud i-a admis respectiva cerere, Tribunalul Alba a desființat, în 25 septembrie, sentința atacată de procurori și a respins propunerea Comisiei de liberări condiționate din cadrul Penitenciarului Aiud privind liberarea condiționată. Totodată, Tribunalul Alba a decis atunci că o nouă propunere de liberare condiționată va putea fi făcută doar în primăvara anului viitor, după data de 25 martie.

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica. Inițial, la instanța de fond, Curtea de Apel București, Ilie Carabulea a primit șase ani și șase luni de închisoare cu executare.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârșirea unor fapte de corupție. Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de polițe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporție o aveau asigurările tip RCA, avea o situație financiară precară și necesita o infuzie de capital de circa 11.000.000 de euro.

Începând cu mai 2013, Ilie Carabulea a constituit, conform procurorilor, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii unor infracțiuni prin care se urmărea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig.

Carabulea a mai fost încarcerat în Penitenciarul Aiud în 2012, pentru o jumătate de an, fiind liberat condiționat înainte de expirarea duratei pedepsei de un an și șase luni de închisoare primită pentru dare de mită și cumpărare de influență. La vremea respectivă, o comisie constituită la nivelul Penitenciarului Aiud a aprobat propunerea ca Ilie Carabulea să poată fi liberat condiționat, luându-se în calcul faptul că acesta a avut pe perioada detenției o bună purtare, nu a înregistrat abateri disciplinare și a muncit în penitenciar, desfășurând activități lucrative la biblioteca unității, de la distribuire de carte, la inventariere fonduri de carte.

AGERPRES / (AS—autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niță, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență