Alba: Patru cazuri de COVID-19 după prelucrarea tuturor testelor la Colegiul Militar; alţi 40 de elevi în carantină

Alba: Patru cazuri de COVID-19 după prelucrarea tuturor testelor la Colegiul Militar; alţi 40 de elevi în carantină

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 depistate în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Militar ''Mihai Viteazul'' din Alba Iulia, după prelucrarea tuturor celor 463 de teste, este de patru, contacţii acestora, circa 40, fiind carantinaţi în interiorul unităţii de învăţământ, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioana Popa.

Iniţial au fost depistaţi pozitiv trei elevi de clasa a IX-a, din Alba, Maramureş şi Mureş. Un al patrulea caz, un tânăr din Bistriţa Năsăud, a fost identificat în rândul elevilor de clasa a XII-a.

Cei patru elevi, care sunt asimptomatici, au fost preluaţi de părinţi şi duşi acasă, urmând să stea în izolare până la vindecare. Contacţii acestora, aproximativ 40 de colegi de dormitor, sunt în carantină în internatul colegiului.

Cu excepţia celor depistaţi pozitiv şi a contacţilor acestora, restul elevilor au fost prezenţi luni în sălile de clasă, conform scenariului verde aprobat anterior pentru această unitate de învăţământ.

Potrivit Ioanei Popa, este aşteptată o decizie "de la nivel central cu privire la cursul de acţiune" care va fi adoptat.

Efectivul de elevi a fost testat ţinând cont de faptul că aceştia provin din aproape toate judeţele şi sunt cazaţi în internat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...