Alba: Percheziții la administratori de firme bănuiți de un prejudiciu cauzat statului de peste 400.000 de lei

Alba: Percheziții la administratori de firme bănuiți de un prejudiciu cauzat statului de peste 400.000 de lei

Polițiștii din Alba efectuează marți dimineața 24 de percheziții la persoane bănuite că ar fi creat prin evaziune fiscală bugetului de stat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, polițiștii efectuează 24 de percheziții în județul Alba, la domiciliile a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală și la sediile societăților comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2015, cele 11 persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care au înregistrat cheltuieli în contabilitatea societăților pe care le reprezintă în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe societăți comerciale, cu comportament tip fantomă, precum și firme substituite de o parte din persoanele vizate.

Prin această modalitate, ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 446.208 lei.

Polițiștii vor pune în executare 11 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză, acestea urmând a fi conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, mai precizează sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?