Alba: Percheziții la administratori de firme bănuiți de un prejudiciu cauzat statului de peste 400.000 de lei

Alba: Percheziții la administratori de firme bănuiți de un prejudiciu cauzat statului de peste 400.000 de lei

Polițiștii din Alba efectuează marți dimineața 24 de percheziții la persoane bănuite că ar fi creat prin evaziune fiscală bugetului de stat un prejudiciu de peste 400.000 de lei, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale — IGPR, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, polițiștii efectuează 24 de percheziții în județul Alba, la domiciliile a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală și la sediile societăților comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2015, cele 11 persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care au înregistrat cheltuieli în contabilitatea societăților pe care le reprezintă în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe societăți comerciale, cu comportament tip fantomă, precum și firme substituite de o parte din persoanele vizate.

Prin această modalitate, ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 446.208 lei.

Polițiștii vor pune în executare 11 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză, acestea urmând a fi conduse la sediul IPJ Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, mai precizează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…