Alba: Primarul din comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, reales cu 85%

Alba: Primarul din comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, reales cu 85%

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din România, social-democratul Gheorghe Damian, a câștigat cel de-al V-lea mandat consecutiv, cu 85%, reprezentanții PSD obținând nouă din cele 11 mandate de consilier local.

'85% dintre cetățenii care și-au exercitat dreptul de vot mi-au încredințat un nou mandat de primar și, în același timp, mi-au dat binecuvântarea de a duce mai departe misiunea pe care am început-o acum 16 ani. Oricât ar fi fost de previzibil, rezultatul m-a emoționat. (...). Am obținut, împreună cu echipa mea de consilieri, 9 mandate de consilier local din totalul celor 11, iar asta înseamnă că programul meu, al nostru, este și al cetățenilor din comuna Ciugud', a afirmat Gheorghe Damian într-un mesaj postat luni pe o rețea de socializare.

Edilul a mai spus că planurile sale pentru viitor sunt 'pe măsura rezultatelor spectaculoase' pe care comuna le-a avut în ultimii ani, dorința fiind de a menține Ciugudul 'pe primul loc'.

Social-democratul le-a mulțumit atât celor care l-au votat, cât și celor care nu l-au votat. Damian a mai menționat și că în Ciugud s-a înregistrat o prezență foarte mare la vot, respectiv de 75%.

În urmă cu patru ani, Gheorghe Damian a fost votat de 87% dintre alegători.

Ciugud este comuna din România cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene, fiind atrase peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit edilului, bugetul acestei localități pe o jumătate de secol.

În primăvara acestui an, primul ministru Dacian Cioloș a lansat la Ciugud pachetul de măsuri pentru "Dezvoltarea clasei de mijloc la sate", eveniment la care au participat și viceprim-ministrul Vasile Dîncu și ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

AGERPRES/(AS — autor: Marinela Brumar, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”