Alba: Trei municipii, două oraşe şi o comună, propuse pentru intrarea în carantină

Alba: Trei municipii, două oraşe şi o comună, propuse pentru intrarea în carantină

Trei municipii, inclusiv cel de reşedinţă de judeţ, două oraşe şi o comună din Alba, unde incidenţa indică o "creştere constantă", depăşind anumite "praguri critice", au fost propuse pentru intrarea în carantină, cel mai probabil de marţi.

"Întrucât la nivelul judeţului Alba în anumite localităţi incidenţa indică o creştere constantă şi a depăşit anumite praguri critice, DSP Alba a întocmit astăzi, 14 noiembrie, analizele de risc ale localităţilor Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi Ciugud, propunând carantinarea acestora. Având în vedere situaţia descrisă, potrivit metodologiei naţionale, specialiştii epidemiologi au ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună şi adecvată variantă pentru protejarea sănătăţii populaţiei judeţului", a anunţat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, analizele de risc au fost trimise Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) spre analiză şi avizare.

"Următoarea etapă o reprezintă reunirea Grupului de Suport Tehnic pentru Epidemii de la nivelul judeţului Alba, care trebuie să avizeze, la rândul lui, propunerile de carantinare. Decizia finală aparţine, însă, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, constituit la nivelul Instituţiei Prefectului Alba", a explicat Sinea.

Anterior anunţului acestuia, prefectul Nicolae Albu a declarat, pentru AGERPRES, că DSP a înaintat INSP propunerea de carantinare a mai multor oraşe, nominalizând în acest sens Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Cugir.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 era sâmbătă în Blaj de 10,49 la mia de locuitori, în Alba Iulia de 10,08, în Cugir de 8,81, în Sebeş de 8,38, în Abrud de 6,22 şi în Ciugud de 7,33.

Oraşul Teiuş are o incidenţă de 6,29, dar pentru acesta nu s-a propus carantinarea.

Potrivit oficialităţilor, cel mai probabil se va intra în carantina de 14 zile începând de marţi. În acest caz, dacă măsura nu va fi prelungită, Alba Iulia ar urma să iasă din carantină pe 1 decembrie.

Sâmbătă, în Alba a fost anunţat cel mai mare număr de cazuri într-o zi, 271. În total, de la începutul pandemiei, în judeţ au fost testate pozitiv 7.726 persoane, din care 4.654 sunt vindecate. S-au înregistrat şi 199 decese.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 114.672. AGERPRES/(A, AS - autor: Marinela Brumar, editor: Oana Popescu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) Direcția de Sănătate Publică Alba/facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

4 Interesante amănunte...

5 Imagini care dau fiori soldaților ruși