Alba: Zeci de familii, izolate din cauza zăpezii troienite de pe drumul de acces spre satul Borlești

Alba: Zeci de familii, izolate din cauza zăpezii troienite de pe drumul de acces spre satul Borlești

Zeci de familii dintr-un sat care aparține de orașul Cîmpeni au rămas izolate din cauza zăpezii troienite de pe drumul comunal care face legătura între Certege și Borlești, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, primarul Ioan Călin Andreș.

Stratul de zăpadă în zonă nu este mare, dar aceasta s-a adunat din cauza vântului între parapeți, ajungând pe alocuri și la o înălțime de un metru — un metru și jumătate pe o distanță de aproximativ un kilometru, blocând astfel accesul auto spre satul Borlești, a menționat și purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, Alina Marescu.

Nu au fost semnalate probleme medicale în rândul locuitorilor, însă mulți dintre aceștia au loc de muncă în oraș, iar luni copiii trebuie să revină la școală, motiv pentru care primarul a solicitat sprijinul celor de la ISU Unirea Alba. Alături de Detașamentul de Pompieri Cîmpeni, care a trimis 17 ofițeri și subofițeri, la fața locului intervin, cu utilaje, și zece membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cîmpeni și muncitori de la Primărie.

Distanța dintre Cîmpeni și Borlești este de aproximativ șase kilometri.

Tot sâmbătă, în cursul dimineții, au fost semnalate probleme și pe drumul comunal dintre Certege și Dric, angajații Primăriei acționând cu un TAF pentru deblocarea acestuia, a menționat primarul orașului Cîmpeni.

AGERPRES/ (AS — autor: Marinela Brumar, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...