Albania: Ministrul de interne şi-a dat demisia după moartea tânărului împuşcat de poliţie

Albania: Ministrul de interne şi-a dat demisia după moartea tânărului împuşcat de poliţie

Ministrul albanez de interne a demisionat joi după moartea unui tânăr împuşcat de poliţie în timpul restricţiilor de circulaţie impuse pe timpul nopţii ca urmare a pandemiei de COVID-19, incident care de două zile a generat proteste tensionate la Tirana, conform unui anunţ al premierului Edi Rama, transmite AFP.

Sander Lleshaj "şi-a prezentat demisia, eu am acceptat-o", a spus Edi Rama într-un anunţat televizat.

Sander Lleshaj

Foto: (c) STEPHANIE LECOCQ/EPA


În timp ce prim-ministrul albanez făcea acest anunţ, poliţia folosea gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii care aruncau cu pietre şi fumigene.

Foto: (c) Malton Dibra/EPA


După ce au fost alungaţi din apropierea ministerului de interne şi a sediului guvernului, grupuri mici de manifestanţi s-au retras pe străzile din apropiere, urmăriţi de poliţiştii care încercau să îi disperseze.

Foto: (c) Malton Dibra/EPA


Protestatarii manifestă pentru a denunţa moartea lui Klodian Rasha, în vârstă de 25 de ani, ucis marţi de un poliţist în timpul interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii. Potrivit familiei tânărului ucis, acesta îşi părăsise locuinţa pentru a cumpăra ţigări.

Conform ministerului sănătăţii, opt ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dintre care unul grav, în timp ce doi manifestanţi au fost internaţi la secţia de urgenţă a spitalului din capitala Tirana în timpul ciocnirilor din ziua precedentă între forţele din securitate şi protestatarii furioşi.

Foto: (c) Malton Dibra/EPA


"Se va face dreptate", a promis prim-ministrul Rama, declarând că a fost un "episod fatal de neiertat" care nu reflectă "starea de spirit a poliţiei". Poliţistul suspectat de tragere, care a fost arestat, a acţionat "inexplicabil şi nerezonabil", a adăugat el.

Autorităţile au reimpus măsuri restrictive pentru a combate răspândirea pandemiei de COVID-19 în ultimele săptămâni, inclusiv interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

Până în prezent, pandemia a ucis 965 de persoane în Albania, o ţară cu o populaţie de 2.8 milioane de locuitori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria