ALDE: Meleşcanu, Gavrilescu, Băişanu şi Cupă, excluşi din partid

ALDE: Meleşcanu, Gavrilescu, Băişanu şi Cupă, excluşi din partid

Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, informează un comunicat al ALDE.

"Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală", prevede Statutul ALDE.

Potrivit comunicatului transmis vineri AGERPRES, Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că cei patru foşti membri ALDE au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului, respectiv Guvernului, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse.

"În acest fel au încălcat Hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri, şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a Graţielei Leocadia Gavrilescu, a lui Teodor Meleşcanu, Ion Cupă şi a lui Alexandru Ştefan Băişanu.

Teodor Meleşcanu a fost susţinut de PSD pentru a prelua preşedinţia Senatului, Graţiela Leocadia Gavrilescu a fost propusă ministru al Mediului, Ion Cupă - ministru al Energiei şi Alexandru Ştefan Băişanu - ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”