ALDE: Tribunalul București a respins contestația lui Daniel Constantin; Congresul rămâne în 21 - 22 aprilie

ALDE: Tribunalul București a respins contestația lui Daniel Constantin; Congresul rămâne în 21 - 22 aprilie

ALDE informează, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, că Tribunalul București a respins contestația copreședintelui formațiunii Daniel Constantin privind suspendarea Congresului partidului, reuniunea urmând să aibă loc conform programului stabilit în 21 - 22 aprilie.

"Tribunalul București a decis joi, 13 aprilie 2017, să respingă contestația pe care Daniel Constantin și cei câțiva apropiați ai acestuia au depus-o pentru suspendarea Congresului Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE). În consecință, Congresul ALDE se va desfășura, conform programului stabilit de către Delegația Permanentă Națională, în 21 — 22 aprilie", precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, prin hotărârea Tribunalului București se respectă o decizie luată de majoritatea membrilor din conducerea ALDE (provenind din Partidul Liberal Reformator — PLR și Partidul Conservator — PC), precum și de toate filialele județene ALDE, cu excepția unei părți a filialei Galați, "în pofida încercărilor disperate ale lui Daniel Constantin și ale apropiaților săi de a înfrânge voința majorității pentru propriile interese".

"Decizia judecătorilor arată că demersul lui Daniel Constantin nu a avut la bază încălcarea normelor statutare ale ALDE, ci doar orgoliile, frustrările și agenda personală ale câtorva persoane", se susține în comunicat.

"Facem precizarea că inclusiv filialele din care provin doi dintre cei trei contestatari ai deciziei de organizare a Congresului ALDE, Mircea Banias și Mircea Irimie, au votat pentru organizarea Congresului și au stabilit delegații la Congres. După cum se poate observa, cei care nu sunt de acord cu desfășurarea Congresului ALDE au rămas doar Daniel Constantin și un grupuscul", mai arată sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...