Alegeri în Belarus: Confruntări între poliţie şi protestatari după victoria preşedintelui în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko

Alegeri în Belarus: Confruntări între poliţie şi protestatari după victoria preşedintelui în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko

Confruntări între poliţie şi protestatari au avut loc luni, pentru a doua seară, la Minsk, după ce preşedintele în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko a obţinut o victorie clară în alegeri care sunt contestate, relatează Reuters.

Unii dintre protestatari au fost loviţi cu bastoane de forţele de ordine. Peste 30 de persoane au fost reţinute, menţionează sursa citată.

Separat, şeful serviciului de securitate al statului a declarat că a împiedicat o tentativă de asasinat la adresa principalei opozante a preşedintelui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaia, relatează canalul de televiziune ONT.

Preşedintele în exerciţiu al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a câştigat alegerile desfăşurate duminică în această ţară, obţinând 80,23% din voturi, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală, citând rezultatele preliminare ale unui scrutin tensionat, marcat de violenţe şi acuzaţii de fraude electorale, notează Reuters şi AFP.

Svetlana Tihanovskaia, o fostă profesoară de engleză devenită principalul rival al lui Lukaşenko în alegerile prezidenţiale, a întrunit 9,9% din voturi, a indicat Comisia. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”