Alegeri în Bulgaria: Fostul premier Borisov anunță că va forma un nou guvern de coaliție

Alegeri în Bulgaria: Fostul premier Borisov anunță că va forma un nou guvern de coaliție

Fostul premier Boiko Borisov a anunțat duminică seara că va forma un nou guvern de coaliție în Bulgaria, după alegerile parlamentare anticipate de duminică, informează Reuters.

Partidul de centru-dreapta GERB al lui Borisov a obținut 32,2% din voturi la alegerile legislative anticipate desfășurate duminică în Bulgaria , arată sondajele la ieșirea de la urne citate de agenția DPA.

PSB, partidul socialist din care provine președintele Rumen Radev, este creditat de exit poll-uri cu 28%.

"Acest rezultat confirmă categoric că GERB ar trebui să fie principalul partid de guvernământ", a declarat fostul premier, care a demisionat în noiembrie anul trecut, după victoria lui Radev în alegerile prezidențiale.

Proiecțiile arată că trei partide mici ar putea depăși pragul de 4% necesar pentru reprezentarea în parlament.

PSB și-a recunoscut înfrângerea. "Dorim să felicităm învingătorii, GERB", a declarat presei șefa socialiștilor, Kornelia Ninova. "Dacă nu vor reuși să formeze un guvern și vom primi un mandat, vom încerca să formăm noi un guvern" pentru a asigura stabilitatea Bulgariei, care urmează să preia președinția Uniunii Europene la 1 ianuarie 2018, a adăugat ea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu