Alegeri în Franța: Interdicție pentru o parte a presei la partidul lui Le Pen

Alegeri în Franța: Interdicție pentru o parte a presei la partidul lui Le Pen

Mai multe organizații de media au anunțat că le-a fost interzis accesul, duminică, la evenimentul electoral al Frontului Național (FN), partidul candidatei la președinție Marine Le Pen, transmite AFP. Formațiunea de extremă dreapta a afirmat că nu există spațiu suficient pentru toți ziariștii care au solicitat acreditări.

Pe Twitter, mai mulți jurnaliști ai unor publicații online, ai săptămânalului american The Atlantic, ai televiziunii de stat italiene RAI și a canalului britanic de informații Sky News au scris că le-au fost refuzate acreditările cerute pentru relatări legate de turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța. Au fost respinse cereri de acreditare formulate la începutul săptămânii și aprobate, în schimb, solicitări tardive, au declarat AFP mai multe persoane.

În semn de solidaritate, ziarele Le Monde, Liberation, l'Humanite și alte periodice au decis să boicoteze evenimentul organizat de FN.

Și la primul tur, în urmă cu două săptămâni, FN a interzis accesul unor zariști. Mai multe asociații ale jurnaliștilor și organizații de media, inclusiv agenția France Presse, au semnat între cele două tururi o petiție de protest împotriva selectării presei căreia i se permite să o urmărească pe Marine Le Pen. Semnatarii consideră că este vorba de o încălcare a dreptului la informare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!