Alegeri în Franța: Interdicție pentru o parte a presei la partidul lui Le Pen

Mai multe organizații de media au anunțat că le-a fost interzis accesul, duminică, la evenimentul electoral al Frontului Național (FN), partidul candidatei la președinție Marine Le Pen, transmite AFP. Formațiunea de extremă dreapta a afirmat că nu există spațiu suficient pentru toți ziariștii care au solicitat acreditări.

Pe Twitter, mai mulți jurnaliști ai unor publicații online, ai săptămânalului american The Atlantic, ai televiziunii de stat italiene RAI și a canalului britanic de informații Sky News au scris că le-au fost refuzate acreditările cerute pentru relatări legate de turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța. Au fost respinse cereri de acreditare formulate la începutul săptămânii și aprobate, în schimb, solicitări tardive, au declarat AFP mai multe persoane.

În semn de solidaritate, ziarele Le Monde, Liberation, l'Humanite și alte periodice au decis să boicoteze evenimentul organizat de FN.

Și la primul tur, în urmă cu două săptămâni, FN a interzis accesul unor zariști. Mai multe asociații ale jurnaliștilor și organizații de media, inclusiv agenția France Presse, au semnat între cele două tururi o petiție de protest împotriva selectării presei căreia i se permite să o urmărească pe Marine Le Pen. Semnatarii consideră că este vorba de o încălcare a dreptului la informare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?