Alegeri în India: Partidul premierului Modi are majoritatea în parlament (rezultate oficiale)

Alegeri în India: Partidul premierului Modi are majoritatea în parlament (rezultate oficiale)

Partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata (BJP) al premierului Narendra Modi a obţinut majoritatea parlamentară după alegerile din India, conform rezultatelor oficiale anunţate vineri, transmite AFP.

BJP a obţinut cel mai bun rezultat din istorie şi va avea 303 parlamentari din totalul de 542.

Principala formaţiune rivală, Partidul Congresului, va avea doar 52 de deputaţi, iar liderul său, Rahul Gandhi, nu a fost ales în noul legislativ în circumscripţia sa tradiţională din statul Uttar Pradesh din nord, unde a pierdut în faţa unei reprezentante a BJP. El va fi totuşi deputat, deoarece a candidat şi într-o altă circumscripţie, în sudul ţării.

Cei 900 de alegători indieni ar fi trebuit să desemneze 543 de candidaţi, după un proces de votare care a durat şase săptămâni, începând din aprilie. Alegerile dintr-o circumscripţie din statul Tamil Nadu, din sud, au fost însă anulate de autorităţile electorale, după confiscarea unor mari sume de bani cash.

Lok Sabha, camera inferioară a parlamentului, are 545 de locuri; doi deputaţi sunt numiţi direct de preşedintele Indiei, la propunerea partidului de guvernământ. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit