Alegeri în Israel: Gantz se declară optimist, în ciuda şanselor mai mari ale lui Netanyahu de a rămâne la putere

Alegeri în Israel: Gantz se declară optimist, în ciuda şanselor mai mari ale lui Netanyahu de a rămâne la putere

Benny Gantz, rivalul lui Benjamin Netanyahu, a transmis miercuri un mesaj optimist, în prima sa reacţie după alegerile generale din Israel, în ciuda poziţiei puternice obţinute de premier, relatează DPA.

După numărarea a 97% din voturi, partidul Likud al lui Netanyahu pare în poziţia de a obţine 35 din cele 120 de locuri din parlament, la egalitate cu Partidul Albastru şi Alb al lui Gantz.

Însă Netanyahu este mai bine poziţionat să formeze o coaliţie majoritară cu aliaţi în parlament, astfel că foarte probabil el va fi însărcinat cu formarea viitorului guvern.

"Bună dimineaţa, prieteni. Da, bună dimineaţa!", a scris el pe Twitter, observând apoi că rezultatul final nu este clar deocamdată.

El a spus că deşi "la orizont se întrevede un cer întunecat, nu e nimic final, deoarece ar putea apărea mişcări electorale şi s-ar putea să dezvoltăm mişcări politice de un fel sau altul", a mai spus el.

"Cu siguranţă nu este ascuns soarele speranţei pe care l-am oferit poporului şi societăţii în Israel", a adăugat el, promiţând să îi reprezinte pe cei "peste un milion de cetăţeni care au cerut de la noi altceva".

Marţi seară, ambii rivali şi-au revendicat victoria.

"Blocul de dreapta condus de Likud a obţinut o victorie clară", a declarat Netanyahu.

El a anunţat că va începe chiar din seara de marţi să lucreze la crearea unui guvern cu partenerii săi "naturali".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră