ALEGERI ÎN MUNTENEGRU Draginja Vuksanovic, prima femeie care candidează la preşedinţie

ALEGERI ÎN MUNTENEGRU Draginja Vuksanovic, prima femeie care candidează la preşedinţie

Draginja Vuksanovic este prima femeie din istoria Muntenegrului care aspiră să devină preşedinte al acestei ţări în urma alegerilor ce se vor desfăşura duminică, relatează miercuri agenţia EFE într-o prezentare a profilului ei.

Cu un doctorat în drept şi în prezent deputat în parlamentul muntenegrean, Draginja Vuksanovic face parte din conducerea Partidului Social-Democrat (SDP), de opoziţie, formaţiune care timp de aproape două decenii până în anul 2016 a împărţit puterea cu Partidul Democrat al Socialiştilor (DPS). Însă acum, atât ea cât şi SDP, acuză fostul aliat DPS şi pe liderul acestui partid, contracandidatul ei în scrutinul de duminică, Milo Djukanovic, că au 'privatizat' statul.

'Astăzi, ţara căreia îi aparţinem (...) este un stat captiv, în care aceia ce sunt la putere consideră fiecare petic de pământ proprietatea lor privată', a spus Draginja Vuksanovic în timpul campaniei electorale.

Candidatura ei este susţinută şi de formaţiunea Demos, de centru-dreapta şi aflată de asemenea în opoziţie. Unii analişti consideră că prin această candidatură SDP încearcă să supravieţuiască pe scena politică după diviziunile şi scăderea de popularitate ce au urmat rupturii de formaţiunea DPS.

Vuksanovic a mai fost membră a delegaţiei parlamentului muntenegrean la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, unde a făcut parte din diferite grupuri pentru problematici precum drepturile omului, cultura, educaţia şi tineretul, precum şi lupta împotriva terorismului şi crimei organizate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…