Alegeri în Republica Moldova / Maia Sandu: "Nu pot ei fura, cât putem noi vota!"

Alegeri în Republica Moldova / Maia Sandu: "Nu pot ei fura, cât putem noi vota!"

Trimisul special al AGERPRES, Ionuț Mareș, transmite: Candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a atras duminică atenția asupra cozilor de la unele secții de votare din diaspora și i-a îndemnat pe oameni ca, pentru fiecare vot obstrucționat, să "sune acasă" și "să aducă două voturi în țară".

"Oamenii din diaspora stau la rânduri enorme pentru a vota!", a postat Maia Sandu pe Facebook, însoțindu-și textul cu două fotografii în care se pot vedea cozi de sute de persoane așteptând să voteze în străinătate.

"În unele secții de votare din afara țării numărul buletinelor de vot e pe sfârșite. Nu plecați. Iar pentru fiecare vot obstrucționat în afara țării, sunați acasă și aduceți două voturi aici, în țară!", a mai scris candidata proeuropeană.

"Nu pot ei fura, cât putem noi vota!", și-a încheiat ea mesajul de pe Facebook.

Anterior, după ce și-a exprimat votul în jurul prânzului, Maia Sandu și-a manifestat convingerea că, dacă alegerile vor fi corecte, ea va deveni viitorul președinte al țării.

Maia Sandu și-a exprimat speranța că al doilea tur de scrutin nu va fi fraudat în favoarea contracandidatului său, socialistul prorus Igor Dodon.

"Contez pe vigilența tuturor celor care merg la vot, pe vigilența observatorilor. Dacă alegerile vor fi corecte, atunci noi vom câștiga", a afirmat Maia Sandu.

Presa de la Chișinău a relatat duminică despre cozile de la secțiile de votare deschise de autoritățile din Republica Moldova în mai multe orașe din străinătate, dar și despre o mobilizare masivă a cetățenilor moldoveni din Transnistria, veniți în dreapta Nistrului pentru a vota președintele.

Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), și Maia Sandu, candidata proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), se confruntă în turul al doilea al scrutinului prezidențial care are loc duminică în Republica Moldova și care este considerat crucial pentru viitorul țării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”