Alegeri în Republica Moldova: 21% dintre cetăţeni au votat, până la ora 12.00, la parlamentarele anticipate

Alegeri în Republica Moldova: 21% dintre cetăţeni au votat, până la ora 12.00, la parlamentarele anticipate

Peste 21% dintre alegătorii din Republica Moldova şi-au exprimat, până la ora 12.00, votul la alegerile parlamentare anticipate de duminică, a anunţat, într-un briefing de presă, preşedintele Comisie Electorale Centrală (CEC), Dorin Cimil.

Potrivit acestuia, numărul total de alegători prezenţi la urne a fost de peste 600.000, dintre care peste 70.000 şi-au exprimat opţiunea în secţiile de votare din străinătate. De asemenea, până la ora 12.00 au votat peste 16.000 de cetăţeni din Transnistria.

"În general, procesul electoral decurge în regim normal, fără incidente majore. Până la această oră şi-au exercitat dreptul la vot peste 600.000 de alegători. În străinătate, la acest moment, sunt operaţionale toate secţiile de votare constituite în Europa şi Asia, în următoarele ore urmând să se deschidă secţiile de votare din Statele Unite şi Canada. Până la această oră, peste hotarele ţării s-au prezentat la vot peste 70.000 de cetăţeni", a afirmat Cimil.

Din totalul celor 2.150 de secţii de votare constituite pentru aceste alegeri, 41 sunt destinate votului cetăţenilor din Transnistria, iar 150 pentru cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate. Procesul de votare se va desfăşura în intervalul orar 7.00- 21.00. AGERPRES/ (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...