Alegeri în Republica Moldova: Aproape un sfert din buletinele de vot vor fi în limba rusă

Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău a decis în ședința sa de sâmbătă suplimentarea numărului buletinelor de vot cu 1200 de exemplare, relatează Radio Chișinău.

Decizia a fost luată după ce de la două secții de votare din Capitală au parvenit liste electorale suplimentare; 800 de exemplare din cele 1200 suplimentare sunt destinate Penitenciarului nr. 13, iar altele 400 — pentru o unitate militară de carabinieri, a indicat secretarul de presă al Comisiei, Viaceslav Agrigoroae.

Conform hotărârii CEC, în total vor fi tipărite 3. 132. 427 de buletine de vot pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie — 2. 379. 883 (76%) de buletine vor fi în limba româna, iar 751. 344 (24%) — în limba rusă.

Pentru municipiul Chișinău urmează a fi tipărite 649. 461 de exemplare, inclusiv 433. 289 în limba româna și 216.172 în limba rusă.

Dupa retragerea lui Andrei Năstase /Partidul Platforma 'Demnitate și Adevăr' (PPDA)/ în favoarea Maiei Sandu /Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)/ și excluderea din cursa electorala a Innei Popenco, candidata partidului 'Ravnopravie' (condus de primarul de Orhei, Ilan Sor), 10 candidați au rămas în cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Ca urmare a schimbărilor intervenite, CEC a stabilit ordinea finală de înscriere a candidaților în buletinul de vot care, conform noilor parametri, va avea o lungime de 30 de cm (303 mm).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj