Alegeri în Republica Moldova: Aproape un sfert din buletinele de vot vor fi în limba rusă

Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chișinău a decis în ședința sa de sâmbătă suplimentarea numărului buletinelor de vot cu 1200 de exemplare, relatează Radio Chișinău.

Decizia a fost luată după ce de la două secții de votare din Capitală au parvenit liste electorale suplimentare; 800 de exemplare din cele 1200 suplimentare sunt destinate Penitenciarului nr. 13, iar altele 400 — pentru o unitate militară de carabinieri, a indicat secretarul de presă al Comisiei, Viaceslav Agrigoroae.

Conform hotărârii CEC, în total vor fi tipărite 3. 132. 427 de buletine de vot pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie — 2. 379. 883 (76%) de buletine vor fi în limba româna, iar 751. 344 (24%) — în limba rusă.

Pentru municipiul Chișinău urmează a fi tipărite 649. 461 de exemplare, inclusiv 433. 289 în limba româna și 216.172 în limba rusă.

Dupa retragerea lui Andrei Năstase /Partidul Platforma 'Demnitate și Adevăr' (PPDA)/ în favoarea Maiei Sandu /Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS)/ și excluderea din cursa electorala a Innei Popenco, candidata partidului 'Ravnopravie' (condus de primarul de Orhei, Ilan Sor), 10 candidați au rămas în cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Ca urmare a schimbărilor intervenite, CEC a stabilit ordinea finală de înscriere a candidaților în buletinul de vot care, conform noilor parametri, va avea o lungime de 30 de cm (303 mm).

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

5 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț