Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon îi propune lui Vladimir Voronin crearea unui bloc electoral de centru-stânga

Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon îi propune lui Vladimir Voronin crearea unui bloc electoral de centru-stânga

Liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, i-a transmis din Belarus, unde se află într-o vizită privată, un mesaj lui Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor moldoveni, în care i-a propus să îşi unească forţele pentru a crea un bloc electoral de centru-stânga în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate anunţate pentru 11 iulie, relatează vineri Agora.md .

Totodată, Dodon a spus că săptămâna viitoare PSRM se va înregistra la Comisia Electorală Centrală de la Chişinău fie ca bloc electoral, fie ca formaţiune separată.

"Noi suntem gata să facem acest lucru, trebuie să lăsăm totul în trecut. Voronin a vorbit mult de rău despre mine, ei (comuniştii) ne-au criticat, noi i-am criticat, dar când este vorba despre interesele statului, interesele populaţiei, hai să lăsăm totul de o parte şi să salvăm ţara!", a spus Igor Dodon, care în 2011 a părăsit Partidul Comunist, condus de Voronin şi s-a alăturat împreună cu alţi deputaţi comunişti, între care fostul premier Zinaida Greceanîi, Partidului Socialist.

Dodon, cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Rusia, s-a declarat încrezător în victoria PSRM la viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

"În orice caz, săptămâna viitoare vom merge să ne înregistrăm la alegeri. Sunt două variante - fie bloc electoral cu comuniştii, fie ca formaţiune separată. Vom face tot posibilul să câştigăm următoarele alegeri parlamentare", a afirmat el, adăugând că, în toţi cei 30 de ani de când Republica Moldova şi-a obţinut independenţa, forţele de stânga au ieşit pe primul loc în toate alegerile.

Dodon este însoţit în Belarus de o delegaţie de deputaţi, în frunte cu preşedinta legislativului moldovean recent dizolvat, Zinaida Greceanîi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dana Budeanu, „tamponată” de o învățătoare

2 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

3 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

4 Cazul „shaorma cu de toate”

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol