Alegeri în Republica Moldova: Liberalul Mihai Ghimpu rămâne în cursa electorală pentru prezidențiale

Alegeri în Republica Moldova: Liberalul Mihai Ghimpu rămâne în cursa electorală pentru prezidențiale

Candidatul Partidului Liberal la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Mihai Ghimpu, a anunțat că rămâne în cursa electorală, pentru că Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, nu i-a oferit un răspuns la propunerea de a-și asuma unirea cu România în schimbul retragerii lui, transmite portalul de știri deschide.md.

În ultima seară a campaniei electorale, Ghimpu i-a îndemnat pe toți unioniștii să-l voteze duminică, întrucât ar fi 'singurul candidat unionist" din această cursă electorală. Ghimpu făcuse anterior un anunț confuz privind retragerea sa din cursă, îndemnându-i totodată pe alegătorii Partidului Democrat să-l susțină pe el în scrutinul de duminică.

'Am văzut că Maia Sandu a spus că nu va mușca din mărul otrăvit al PD. A dat cu piciorul în alegătorii PD. Eu fac un apel către acești alegători, ca duminică să fie cu mine", a declarat Ghimpu.

Candidatul PD Marian Lupu a anunțat acum două zile că se retrage din cursa electorală a alegerilor prezidențiale și că o va susține pe Maia Sandu.

AGERPRES( AS — editor:Ana Maria Luca)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…