Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu, câștigătoare în Chișinău și în suburbiile municipiului

Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu, câștigătoare în Chișinău și în suburbiile municipiului

Locuitorii din Chișinău și din suburbiile municipiului au preferat-o, în primul tur al alegerilor prezidențiale care a avut loc sâmbătă, pe candidata unică proeuropeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), aceasta fiind urmată de liderul socialist Igor Dodon, informează luni dimineața Unimedia.md.

După procesarea a 92,23% din procesele verbale pentru municipiul Chișinău, s-a constatat că dintre cei 385.559 de participanți la vot în capitala Republicii Moldova, 48,58% și-au dat votul pentru liderul PAS, Maia Sandu, în timp ce pentru Igor Dodon au votat 41,97%.

În cele 18 suburbii ale municipiului și în sectoarele Centru și Buiucani ale capitalei procesele verbale au fost prelucrate în proporție de 100%. În sectoarele Centru, Buiucani și Ciocana, precum și în 17 dintre cele 18 suburbii ale municipiului Chișinău, Maia Sandu este lider al scrutinului.

Totodată, liderul socialist Igor Dodon a fost susținut în două dintre cele cinci sectoare ale capitalei — Botanica și Râșcani. La fel, Dodon a acumulat cele mai multe voturi în orășelul Cricova.

Pe locul trei în preferințele electoratului din Chișinău și din suburbiile sale se află candidatul formațiunii politice 'Partidul Nostru', Dumitru Ciubașenko, acesta fiind urmat de Iurie Leancă și Mihai Ghimpu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa