Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu își îndeamnă alegătorii să-și 'apere voturile până la capăt'

Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu își îndeamnă alegătorii să-și 'apere voturile până la capăt'

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a întrunit în turul doi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova 47,82% din voturi, în timp ce contracandidatul său prorus Igor Dodon a obținut 52,18% din sufragii, și-a îndemnat marți alegătorii, într-un mesaj postat pe Facebook, să semneze o petiție prin care alegerile prezidențiale să fie declarate nule, informează Unimedia.

Petiția a fost inițiată după ce au fost depistate mai multe nereguli din partea observatorilor PAS și în urma numeroaselor contestații depuse de moldovenii din diaspora, care nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot.

'Grave sunt și erorile comise de Comisia Electorală Centrală (CEC) prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în câteva secții de votare. Neelucidată rămâne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale ca aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sunt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decât cele 69.027 de voturi!', a notat Maia Sandu pe Facebook, cu referire la decalajul care, potrivit CEC, o separă de contracandidatul său Igor Dodon.

'Vă rugăm sa ne ajutați să documentam toate încălcările depistate în ziua alegerilor', a notat Maia Sandu pe rețeaua de socializare, precizând adresele de mail unde pot fi semnalate aceste încălcări și linkurile de unde pot fi descărcate petițiile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…