Alegeri în Republica Moldova: Partidele au cheltuit două milioane de euro în campania electorală pentru parlamentarele anticipate

Alegeri în Republica Moldova: Partidele au cheltuit două milioane de euro în campania electorală pentru parlamentarele anticipate

Partidele şi alianţele electorale participante la alegerile parlamentare anticipate de duminică din Republica Moldova au cheltuit în campania electorală peste 43 de milioane de lei moldoveneşti, echivalentul a două milioane de euro, a anunţat, sâmbătă, Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CEC, sumele au fost centralizate pe baza rapoartelor privind finanţarea campaniei primite de autoritatea electorală din Republica Moldova până vineri, când a fost ultima zi de campanie.

Din cei 23 de competitori electorali, cinci au informat CEC că nu vor avea cheltuieli de campanie electorală şi, prin urmare, nu au deschis un cont bancar special prin intermediul căruia să efectueze plăţi cu caracter electoral.

Raportul CEC arată că suma cea mai mare, de 13,7 milioane de lei, a fost cheltuită de Blocul electoral "Renato Usatîi", urmat de Partidul Acţiune şi Solidaritate, cu 6,4 milioane de lei, şi de Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, cu 6,39 milioane de lei. De asemenea, Partidul Politic "Şor" a cheltuit 5,3 milioane de lei, Partidul Politic "Platforma Demnitate şi Adevăr" 1,56 milioane de lei, iar Partidul Democrat din Moldova 1,31 milioane de lei.

Rapoartele centralizate de CEC arată că numărul total de donatori din campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a fost de 3.484. Din totalul donatorilor, 3.019 au fost persoane fizice de pe teritoriul ţării, 409 persoane fizice din afara ţării şi 56 de persoane juridice. AGERPRES/ (AS-.autor: Cristian Lupaşcu; editor: Sorin Popescu, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Lumea interlopă este în doliu