Alegeri în Republica Moldova: Rusia se comportă ca și cum Dodon ar fi deja președinte (Maia Sandu)

Federația Rusă tratează Chișinăul ca și cum Igor Dodon ar fi deja președintele republicii, a afirmat duminică Maia Sandu, candidat unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), informează Deschide.md.

Maia Sandu a făcut aceste afirmații cu referire la recrutările pentru armata rusă care au loc pe teritoriul Republicii Moldova.

'Probabil, beneficiem de acest tratament pentru că guvernul statalistului Lupu, al unionistului Ghimpu și al diplomatului Leancă nu au putut decât să se indigneze de formă, fiind preocupați de lucruri mai importante, cum ar fi 'stabilitatea' și 'prosperitatea' proprie. Mă întreb dacă, profitând de o asemenea guvernare incompetentă, un președinte ca Dodon nu le va permite 'pacificatorilor' să ne recruteze tinerii nu prin mica publicitate, dar cum obișnuiau, cu arcanul, chiar în centrul Chișinăului. Bine că măcar știm la ce să ne așteptăm dacă nu ieșim la vot', a notat duminică Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a da explicații în legătură cu acțiunile care au loc în zona de securitate. Adjunctul ministrului de externe, Lilian Darii, s-a arătat indignat de faptul că pacificatorii ruși au început prima etapă de rotație. Oficialul moldovean a subliniat, în cadrul întâlnirii, că abaterea de la înțelegerea convenită cu autoritățile ruse în privința mecanismului de rotație a pacificatorilor ruși este inadmisibilă.

De asemenea, Lilian Darii a afirmat că modul în care Ministerul Apărării al Federației Ruse a decis să efectueze această procedură, nu poate fi percepută altfel decât o tentativă de a legitimiza prezența militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova și de a induce opinia publică în eroare. În acest context, a fost propus ca operațiunea de menținere a păcii să fie transformată în una civilă, sub mandat internațional.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă