Alegeri în Republica Moldova: Rusia se comportă ca și cum Dodon ar fi deja președinte (Maia Sandu)

Federația Rusă tratează Chișinăul ca și cum Igor Dodon ar fi deja președintele republicii, a afirmat duminică Maia Sandu, candidat unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM), informează Deschide.md.

Maia Sandu a făcut aceste afirmații cu referire la recrutările pentru armata rusă care au loc pe teritoriul Republicii Moldova.

'Probabil, beneficiem de acest tratament pentru că guvernul statalistului Lupu, al unionistului Ghimpu și al diplomatului Leancă nu au putut decât să se indigneze de formă, fiind preocupați de lucruri mai importante, cum ar fi 'stabilitatea' și 'prosperitatea' proprie. Mă întreb dacă, profitând de o asemenea guvernare incompetentă, un președinte ca Dodon nu le va permite 'pacificatorilor' să ne recruteze tinerii nu prin mica publicitate, dar cum obișnuiau, cu arcanul, chiar în centrul Chișinăului. Bine că măcar știm la ce să ne așteptăm dacă nu ieșim la vot', a notat duminică Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute Ambasadorul Federației Ruse, Farit Muhametșin, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe, pentru a da explicații în legătură cu acțiunile care au loc în zona de securitate. Adjunctul ministrului de externe, Lilian Darii, s-a arătat indignat de faptul că pacificatorii ruși au început prima etapă de rotație. Oficialul moldovean a subliniat, în cadrul întâlnirii, că abaterea de la înțelegerea convenită cu autoritățile ruse în privința mecanismului de rotație a pacificatorilor ruși este inadmisibilă.

De asemenea, Lilian Darii a afirmat că modul în care Ministerul Apărării al Federației Ruse a decis să efectueze această procedură, nu poate fi percepută altfel decât o tentativă de a legitimiza prezența militară rusă pe teritoriul Republicii Moldova și de a induce opinia publică în eroare. În acest context, a fost propus ca operațiunea de menținere a păcii să fie transformată în una civilă, sub mandat internațional.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake