Alegeri în SUA: Ambasadorii americani caută să-i liniștească pe aliații europeni ai Washingtonului că legăturile strânse continuă

Alegeri în SUA: Ambasadorii americani caută să-i liniștească pe aliații europeni ai Washingtonului că legăturile strânse continuă

Ambasadorii Statelor Unite la Uniunea Europeană și NATO au căutat să-i liniștească miercuri pe aliații Washingtonului în Europa, asigurându-i că va continua cooperarea strânsă în urma alegerii lui Donald Trump ca președinte, relatează Reuters.

* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte

"Există multă continuitate aici", a declarat ambasadorul SUA la NATO, Douglas Lute, la o reuniune de diplomați europeni la ambasada SUA din Bruxelles, adăugând că NATO a avut întotdeauna o susținere "bipartizană" în Statele Unite.

În timpul campaniei sale, republicanul Trump a pus sub semnul întrebării cheltuielile făcute de Statele Unite în domeniul apărării europene prin intermediul NATO și unor lideri europeni, în special cei care sunt mai aproape de Rusia în est.

Ambasadorul american la UE, Anthony Gardner, numit de președintele democrat care își încheie mandatul Barack Obama, le-a cerut europenilor să nu facă presupuneri asupra naturii unei administrații Trump: "Este prea devreme pentru a ajunge la concluzii", a declarat el reporterilor. 'Orice administrație a Statelor Unite va realiza importanța... relațiilor SUA-UE. Dați-i timp", a spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...