Alegeri în SUA: Barack Obama l-a felicitat telefonic pe Donald Trump și l-a invitat la Casa Albă

Alegeri în SUA: Barack Obama l-a felicitat telefonic pe Donald Trump și l-a invitat la Casa Albă

Președintele american Barack Obama l-a felicitat telefonic miercuri pe Donald Trump pentru victoria în alegerile prezidențiale desfășurate marți în Statele Unite și l-a invitat la Casa Albă, relevă un comunicat de presă al administrației prezidențiale de la Washington, preluat de Reuters, DPA și AFP.

Potrivit sursei citate, Obama și-a exprimat 'admirația față de campania solidă pe care (Donald Trump) a desfășurat-o în întreaga țară'.

''Președintele l-a invitat pe președintele ales să se întâlnească la Casa Albă joi, 10 noiembrie, pentru a pune la punct planul de tranziție asupra căruia echipa sa lucrează de aproape un an. Asigurarea unei tranziții armonioase a puterii este una dintre prioritățile pe care președintele le-a identificat la începutul anului, iar întâlnirea cu președintelui ales este următoarea etapă'', mai menționează comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…