Alegeri în SUA. Biden: „Democraţia este pe buletinul de vot”. Trump cere un „uriaș val” republican

Alegeri în SUA. Biden: „Democraţia este pe buletinul de vot”. Trump cere un „uriaș val” republican

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat sâmbătă în cadrul unui amplu miting de campanie în Philadelphia (nord-est) pentru alegerile legislative de la jumătatea mandatului, că acesta este un moment „decisiv” pentru viitorul democraţiei americane, relatează AFP.

FOTO: EPA-EFE

„Democraţia este literalmente pe buletinul de vot. Acesta este un moment decisiv pentru naţiune şi toţi trebuie să vorbim cu o singură voce”, a afirmat liderul democrat pe scena unei săli din Philadelphia, susţinându-şi candidaţii democraţi din Pennsylvania, un stat crucial pentru alegerile din 8 noiembrie, în special legislativele în urma cărora Congresul ar putea trece sub controlul republicanilor.

Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump a cerut sâmbătă seara în Pennsylvania un „val uriaş” republican la alegerile legislative, relatează AFP.

Miliardarul, care nu îşi ascunde intenţia de a candida din nou în 2024, le-a declarat susţinătorilor săi:

„Dacă doriţi să puneţi capăt distrugerii ţării noastre şi să salvaţi visul american, atunci trebuie să votaţi republican pentru un uriaş val” roşu, culoarea partidului său conservator.

Fostul preşedinte american Donald Trump ia în considerare lansarea unei noi candidaturi la Casa Albă în această lună, au declarat recent trei consilieri ai săi, Trump însuşi sugerând posibilitatea de a reveni în prim-planul politicii americane în cadrul unui miting la Iowa, notează Reuters.

Previziunile electorale şi sondajele nepartizane indică faptul că este foarte probabil ca republicanii să câştige majoritatea în Camera Reprezentanţilor din SUA şi au, de asemenea, o şansă de a prelua controlul Senatului, ceea ce le-ar da posibilitatea de a bloca agenda legislativă a preşedintelui democrat Joe Biden pentru următorii doi ani.

În prezent, democraţii au majoritatea în Camera Reprezentanţilor, cu 220 de mandate, iar Senatul este împărţit în mod egal între republicani şi democraţi, fiecare cu câte 50 de mandate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”