Alegeri în SUA: Justin Trudeau l-a felicitat pe Trump și a subliniat legăturile strânse între Canada și SUA

Alegeri în SUA: Justin Trudeau l-a felicitat pe Trump și a subliniat legăturile strânse între Canada și SUA

Premierul canadian Justin Trudeau l-a felicitat miercuri pe Donald Trump pentru victoria în alegerile prezidențiale desfășurate marți în Statele Unite și a subliniat prietenia și legăturile strânse între cele două țări, relatează Reuters, AFP și DPA.

* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite (FOTO/VIDEO)

Justin Trudeau a afirmat într-un comunicat că dorește să lucreze strâns cu președintele ales Trump, cu administrația sa și cu Congresul SUA în următorii ani în domeniul comerțului, în cel al investițiilor și pentru pacea și securitatea la nivel mondial.

'Canada nu are niciun alt prieten, partener sau aliat mai apropiat ca Statele Unite', a subliniat liderul liberal. 'Valorile noastre comune, legăturile noastre culturale profunde, precum și economiile noastre puternice și integrate continuă să servească drept baze pentru consolidarea parteneriatului nostru solid și prosper', a mai spus el.

Relațiile dintre SUA și Canada 'servesc drept model pentru întreaga lume', a mai spus Trudeau.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 „A fost un semn de respect pentru munca mea” / Româncă din Italia, proprietara unui bar, impresionată de gestul a trei tineri: au intrat noaptea și au b…