ALEGERI ÎN SUA: Lui Donald Trump i se pare 'trist' că George W. Bush nu l-a votat

ALEGERI ÎN SUA: Lui Donald Trump i se pare 'trist' că George W. Bush nu l-a votat

Candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, i s-a părut trist faptul că fostul președinte american George W. Bush (președinte în perioada 2001-2009) a votat în alb la scrutinul din 8 noiembrie, dar a apreciat că opțiunea acestuia nu va avea "niciun impact" asupra rezultatelor finale, transmite miercuri EFE.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate parțiale

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Urnele s-au închis în 21 de state și în District of Columbia

"Cred că este trist. Cred că este trist să-l vedem pe George Bush făcând asta. Eu am fost foarte critic la adresa lui, pentru că ne-a băgat în Irak, o decizie evident oribilă, cum la fel de oribil a fost și felul în care (președintele Barack) Obama ne-a scos de acolo", a declarat Trump într-un interviu la un post de radio conservator. "Dar, sincer, nu cred să aibă vreun impact. Nu are niciun impact", a adăugat Trump.

O purtătoare de cuvânt a familiei Bush a declarat miercuri pentru postul NBC că atât fostul președinte republican, cât și soția sa Laura, au dat un vot în alb care a reflectat respingerea manifestată de soții Bush față de candidatul republican.

În urmă cu câteva săptămâni, au apărut zvonuri potrivit cărora celălalt fost președinte provenit din această familie, George W. H. Bush, care și-a exercitat mandatul în perioada 1989-1993, intenționa s-o voteze pe candidata democrată Hillary Clinton, însă aceste speculații nu au fost confirmate oficial.

"Nu vom comenta pe tema alegerilor prezidențiale", a declarat un purtător de cuvânt al lui George W. H. Bush, Jim McGrath, pentru cotidianul local Texas Tribune. Familia Bush face parte din categoria republicanilor care au decis să-i întoarcă spatele miliardarului Trump, îndeosebi din cauza retoricii agresive a acestuia față de imigranți, femei și diverse minorități.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...