Alegeri în SUA: Trump spune că Hillary Clinton este "protejată de sistem" în afacerea e-emailurilor

Alegeri în SUA: Trump spune că Hillary Clinton este "protejată de sistem" în afacerea e-emailurilor

Candidatul republican la președinția Statelor Unite Donald Trump a pus la îndoială duminică seara faptul că directorul FBI, James Comey, nu a făcut-o răspunzătoare de nicio ilegalitate pe contracandidata sa democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, după descoperirea a noi mesaje electronice, relatează agenția DPA.

Luând cuvântul la un miting de campanie la Sterling Heights în statul Michigan duminica seară, Trump a susținut că "un sistem corupt" o protejează pe candidata democrată.

"Nu puteți examina 650.000 de noi e-mailuri în 8 zile, asta nu o puteți face, oameni buni", a spus el. "Hillary Clinton este vinovată. Ea știe, FBI știe, oamenii știu și acum revine poporului american să facă dreptate la votul din 8 noiembrie", a adăugat Trump.

Duminică, directorul FBI a anunțat că agenția sa nu și-a schimbat opinia exprimată în iulie, potrivit căreia Hillary Clinton nu ar trebui urmărită penal pentru utilizarea unui server de e-mail privat în timp ce era secretar de stat.

Într-o scrisoare publicată duminică, ce urma să aducă liniște echipei de campanie a lui Clinton, James Comey a informat Congresul asupra verdictului său.

"Nu ne-am schimbat concluziile pe care le-am exprimat în iulie în legătură cu secretarul Clinton", a scris Comey, adăugând că FBI a analizat toate e-mailurile către sau de la Clinton găsite recent într-un laptop aparținând lui Anthony Weiner, fostul soț al colaboratoarei apropiate a lui Clinton, Huma Abedin.

Comey a provocat o furtună politică când a scris Congresului pe 28 octombrie că anchetatorii au aflat despre e-mailuri "ce par să fie pertinente pentru investigația" în legătură cu serverul de e-mail privat al lui Clinton, găsite în laptopul lui Weiner.

Clinton a avut un server de e-mail privat în subsolul casei sale din Chappaqua, New York, pe care l-a folosit nu doar în scopuri personale de corespondență, dar și pentru probleme oficiale de serviciu ca șef al diplomației americane — o situație ce ar fi putut face informațiile clasificate vulnerabile la piratare.

Ultimele e-mailuri au fost descoperite în timpul unei investigații separate a FBI în legătură cu Weiner, un fost membru al Congresului reprezentând New York, aflat sub anchetă pentru că ar fi trimis imagini cu conținut sexual explicit unei minore.

Comey s-a confruntat cu critici puternice după ce a anunțat descoperirea acestor e-mailuri la mai puțin de două săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale și înainte de a se stabili dacă au o relevanță în probele asupra serverului de e-mail al lui Clinton.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...